Filmprogramma De Fabriek

Gepubliceerd: 30-12-2018 10:12

Filmprogramma De Fabriek

ZAANDAM – Nog een weekje schoolvakantie en dus tijd om wellicht een filmpje te pakken in De Fabriek, Jan Sijbrandssteeg 12. Een tip is de landelijke première Buddy. Exclusief deze week: Roma. Wegens succes verlengd: Bohemian Rhapsody. Nieuw voor kinderen: De Fabeltjeskrant.

Buddy is te zien op donderdag 3 januari, aanvang 20.30 uur, dan met speciale inleiding. In Buddy (bijgaande foto) vertelt Heddy Honigmann het verhaal van zes bijzondere honden die onmisbaar zijn voor hun eigenaars. Ze zijn speciaal opgeleid om hen te helpen in een leven dat niet altijd makkelijk is. Buddy is een ode aan de vechtlust van de hoofdpersonen en een liefdesportret van de diepe band tussen mens en hond.

Op 3 januari vertelt Zaankanter Herman Pestman (winnaar van de Witte Anjer, uitgereikt door het Nationaal Comité Veteranendag) voorafgaand aan de film over zijn werk als trainer PTSS-buddyhonden oud geüniformeerden. Let op: bij deze inleiding is een zogeheten buddyhond aanwezig.

Roma is exclusief één week te zien. Vanaf donderdag 3 januari. Zeer persoonlijke film van regisseur Alfonso Cuarón die eerder Children of Men en Gravity maakte. Voor deze net zo intieme als epische film keerde hij terug naar Mexico en deed hij regie, hanteerde hij de camera én was hij verantwoordelijk voor script en montage. Winnaar van de Gouden Leeuw op het filmfestival van Venetië.

Bohemian Rhapsody is wegens succes verlengd. De film is een ode aan Queen, hun muziek en hun uitzonderlijke zanger Freddie Mercury. Hij vocht tegen stereotypes en verbrijzelde het conventionele om vervolgens uit te groeien tot een van de meest geliefde entertainers ter wereld. De film volgt zowel de snelle opkomst van de band aan de hand van hun iconische liedjes en revolutionaire geluid, als Mercury’s uit de hand gelopen levensstijl die bijna zorgde voor het ineenstorten van de band.

De Fabeltjeskrant. De film De Grote Dierenbos-Spelen is te zien op 3 januari, aanvang 15.15 uur. De film wordt om 14.15 voorafgegaan door een kinderactiviteit. De Fabeltjeskrant is ook op zaterdag 5 januari om 14.00 uur te zien. Meneer de Uil (foto) vertelt een nieuw spannend verhaal voor de lieve kijkbuiskindertjes. De picknick van Juffrouw Ooievaar dreigt in het water te vallen als Bor de Wolf geen uitnodiging heeft ontvangen en de andere dieren verdwalen. Daarnaast viert Stoffel de Schildpad zijn verjaardag en hij heeft wel een heel bijzondere wens: hij wil leren vliegen. Daar weten Ed & Willem Bever wel wat op.

Zie voor prijzen, tijden en meer info: www.de-fabriek.nl

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl