Filmprogramma De Fabriek

Gepubliceerd: 23-04-2019 9:04

Filmprogramma De Fabriek

ZAANDAM – Deze week komen filmliefhebbers in De Fabriek, Jan Sijbrandssteeg de landelijke première tegen van Le Jeu en Dirty God. Nieuw deze week: On the Basis of Sex, Circus Noël met als specials een extra kinderactiviteit en op de Dag van de Arbeid de film Les Misérables.

Samen met de politieke verenging ROSA wordt op woensdag 1 mei stilgestaan bij de Dag van de Arbeid met de Franse klassieker Les Misérables, de verfilming van de wereldberoemde saga van Victor Hugo over de strijd van een moedig man tegen een maatschappij die de armen veroordeelt. Rosa-raadslid Hans Kuypers geeft vooraf een korte inleiding. ROSA trakteert op een euro korting op een kaartje.

Dan draaien er volgende films: LE JEU. Een groep vrienden komt samen voor een etentje. De gezelligheid verdwijnt snel door een discussie over de betrouwbaarheid van de aanwezigen.

DIRTY GOD laat een portret zien van een sterke vrouw die haar leven moet oppakken na een tragisch ongeval.

ON THE BASIS OF SEKS handelt over Ruth Bader Ginsburg, één van de grootste vrouwelijke iconen ter wereld. Ze is voorvechtster van vrouwenrechten en emancipatie.

Kinderfilm CIRCUS NOËL vertelt het verhaal van Karo die wegloopt van huis omdat haar ruziënde ouders willen scheiden. Ze reist mee met Circus Noël dat onverwachts mee mag doen aan een belangrijk circusfestival.

In verband met de meivakantie is er op woensdag 1 mei een extra kinderactiviteit en kinderfilm. Maximaal twaalf kinderen gaan aan de slag aan de grote tafel in de hal. Aanmelden voor de activiteit kan tot één dag van te voren via: kinderfilmdefabriek@gmail.com.

Zie voor meer informatie www.de-fabriek.nl

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl