Fjoertoer Egmond 2020 geannuleerd

29-10-2020 19:05

Fjoertoer Egmond 2020 geannuleerd

STREEK - Het genieten van de 8ste editie van de Fjoertoer Egmond moet helaas een jaartje wachten. Le Champion heeft als organisator met pijn in het hart moeten besluiten de Fjoertoer Egmond, op menig agenda met stip genoteerd voor vrijdag 27 en zaterdag 28 november, te annuleren.

Volgend jaar komen de talrijke wandelaars ongetwijfeld op zaterdag 27 november weer massaal samen voor de editie van 2021.

‘Wij nemen onze verantwoordelijkheid en hebben besloten om de Fjoertoer Egmond af te gelasten na het persmoment van dinsdag 27 oktober’ zo laat de Stichting weten aan alle ingeschreven deelnemers.

Tijdens genoemd persmoment werd aangegeven dat de huidige maatregel rondom evenementen, zoals vermeld in de noodverordening, tot in december van kracht zullen blijven. Le Champion stelt terecht dat de gezondheid en veiligheid van alle deelnemers, vrijwilligers en andere betrokkenen altijd voorop moeten staan.

In 2020 daarom geen 8ste editie van de Fjoertoer Egmond. Geen der afstanden 14 km, 19 km (Noord of Zuid) 26 km en de Family Fjoertoer van 6 km voor gezinnen met kinderen zullen worden gelopen. Alles is geschrapt.

In de zomer hebben de medewerkers van Le Champion hard gewerkt aan een plan om de Fjoertoer Egmond op een veilige en verantwoorde manier te organiseren. ‘Met dat vertrouwen openden wij begin augustus de inschrijving en hadden wij het geloof dat wij in november een mooi evenement konden neerzetten. Wij hebben er, samen met alle betrokken instanties, alles aan gedaan om de Fjoertoer Egmond mogelijk te maken. De organisatie had veel vertrouwen in een aangepast programma. De huidige situatie met oplopende coronabesmettingen maakt dat wij het niet meer verantwoord achten om het evenement te organiseren.’

Veel wandelaars maakten gebruik van een hotelarrangement in o.a. Hotel Zuiderduin. Dat heeft de betreffende wandelaars aangeschreven hoe nu verder te gaan. In de bevestiging die de wandelaar van het hotel heeft ontvangen staat beschreven dat het hotel niet aansprakelijk kan worden gesteld bij eventuele afgelasting van het evenement. 'Gezien de uitzonderlijke omstandigheden willen wij de deelnemers echter graag twee opties bieden om het geheel goed af te kunnen sluiten.' 

Optie 1:
De deelnemer verplaatst zijn reeds gemaakte hotelreservering naar 2021, dit is inclusief de startkaarten voor de Fjoertoer Egmond op zaterdag 27 november 2021.
Dit biedt de volgende voordelen:
  • het complete arrangement inclusief startkaart wordt niet in prijs verhoogd
  • de wandelaar is verzekerd van een startkaart voor de Fjoertoer Egmond 2021

Optie 2: 
De wandelaar annuleert zijn huidige reservering inclusief de startkaarten. Bij annulering hanteert het hotel de Uniforme Voorwaarden Horeca. Dit houdt in dat de deelnemer tot 1 maand voor aankomst kosteloos kan annuleren. In dit geval valt men net binnen 1 maand voor aankomst en maken de Zuiderduiners een uitzondering om de ingeschrevenen tegemoet te komen.

De hotelreservering kan nog kosteloos worden geannuleerd tot maandag 2 november 18.00 uur, hierna gelden de Uniforme Voorwaarden Horeca. Annulering kunnen gemaild worden naar fjoertoer@zuiderduin.nl.
Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl