Floor Kliffen (28) Zaanse Zakenvrouw 2019

26-06-2019 23:05

Floor Kliffen (28) Zaanse Zakenvrouw 2019

ZAANDAM - ,,De jeugd heeft de toekomst”, concludeerde een bezoekster aan het ZaanLinQ Event waarbij onder meer de Zaanse Zakenvrouw 2019 werd verkozen. Want de 28-jarige Floor Kliffen, eigenaresse van Cotton Spa uit Zaandam wist vandaag, woensdag 26 juni, de eretitel in de wacht te slepen. Christell Bart van Bart Natuursteen uit Zaandijk ging met de publieksprijs naar huis. Die kreeg ze uitgereikt door wethouder Rita Noordzij (CU). 

Tekst en foto’s: Dirk Karten

De grote zaal van het Zaantheater was goed gevuld met zakenvrouwen, zakenmannen en fans van de vier genomineerden voor de eretitel. Ook Jolanda Buhrs van slijterij Drinks & Gifts uit Krommenie en Jacqueline Koel van Koel&Co uit Koog aan de Zaan waren genomineerd en hadden de nodige relaties meegenomen.

'Piepkuiken...'
Alle vier de zakenvrouwen werden in een flitsende clip, gemaakt door Jolanda Fisser van JoJo creatieve communicatie voorgesteld. Daarna werden ze door gastvrouw Angela Groothuizen op humoristische wijze aan de zakelijke tand gevoeld. ,,Kijk haar nou eens; piepkuiken. Zo lekker jong en dan al een klinkende zaak opgericht”, begroette Angela de uiteindelijke winnares. ,,Geen rimpel te zien! Moet je mij zien in de ochtend. Ik val ’s nachts steeds meer uit elkaar en heb de halve ochtend nodig om de boel een beetje strak te krijgen.”

Dat Floor met de prijs naar huis ging, moest na het voorlezen van het juryrapport pas duidelijk worden. Maar toen Staatssecretaris van Defensie, Barbara Visser, precies de woorden herhaalde die net in het interview met Angela Groothuizen ter sprake kwamen, gingen de armen omhoog bij Floor. En was duidelijk dat de jongste onderneemster de hoofdprijs had gewonnen.

‘Wel én niet verwacht’
In een eerder interview noemde Floor de kans dat ze daadwerkelijk met de eretitel naar huis zou gaan ‘tricky’. ,,Ik heb een jong, dynamisch en redelijke groot bedrijf waarin we klanten op eigentijdse wijze benaderen. Het zou kunnen…” , was haar voorzichtige antwoord. Na afloop van de huldiging vulde haar glimlach met gemak de foyer van het Zaantheater en vertelde ze ,,Zoals gezegd: ik had het wel én niet verwacht. Blijkbaar heeft de jury toch gekozen voor het succes van mijn jeugdige ondernemerschap. En de manier waarop ik, samen met mijn team, in korte tijd een goedlopende zaak heb opgebouwd. Ik ben superblij!”

Ontdek ‘what makes you tick’
Het publiek kreeg, naast het bekend maken van de winnaressen na de pauze, een goed gevarieerd event voorgeschoteld. Zo vertelde Angela Groothuizen over hoe ze op twaalfjarige leeftijd als zangeres was begonnen. Zo merkte ze dat mensen je graag willen horen zingen, maar dat betalen heel andere koek is. ,,Je verdient als artiest echt heel weinig. Al stond ik laatst met onder meer Marco Borsato en Frans Bauer, beiden dikke miljonairs. Toen dacht ik, als ik mijn huis erbij optel kom ik misschien zelf wel over een ton… Maar weet je, ik doe alleen wat ik echt leuk vind. Kijk niet zozeer wat het oplevert. (Om wervend te roepen: ‘kom in het najaar naar mijn optreden in de kleine zaal hier in het Zaantheater en maak me blij!’) Zonder gekheid, het gaat om passie voor wat je doet. Kijk naar wat je zin geeft in het leven. Ontdek als ondernemer ‘what makes you tick’. Dan komt het geld wel goed.”

Porsche op toneel
Spreekster Pacelle van Goethem zette gelijk de toon na de introfilm, waarin ze samen met zakenman Dick Dekker (eigenaar van leasebedrijf ProMobility en ereburger van Zaanstad), filosofeert over overtuigend zakendoen. Ze reed met ronkende motor met dezelfde auto het toneel op tot vlak voor de eerste rij. De auteur van het managementboek IJs verkopen aan Eskimo’s zette het publiek aan het werk in haar interactieve presentatie. Krachtiger over komen door middel van overtuigen, stem en invloed: de bezoekers leerden de fijne kneepjes hoe je dat kunt doen als zakenman/vrouw.

Verdubbeling opbrengst voor Zaan de Wandel
Ook goed nieuws voor [Z]aan de Wandel, het goede doel waar een deel van de opbrengst dit jaar naar toe gaat. Per verkocht kaartje schenkt ZaanLinQ € 2,50 aan deze stichting. Waarbij ZaanLinQ voorzitter Petra Derlagen op eigen titel de opbrengst van 500 euro verdubbelde. Dat leverde haarzelf ook een cadeau op namens de Club van 100, uitgereikt door mede-oprichtster Christell Bart. Een ZaanLinQ naambord gegraveerd in natuursteen. Waarbij Angela Groothuizen duidelijk op dreef was. Want spitsvondig weerklonk ‘Petra, nou heb je alvast een stukje van je grafsteen binnen…”

De opmerking zorgde gelukkig niet voor een grafstemming, want na afloop was het feest met de band Loïs Lane. Petra Derlagen riep het gezelschap op tot ‘partytime tot het licht wordt!’’ Dat deed zich eerst tegoed aan lekkere hapjes, fijne drankjes en kon als dessert op ontspannen wijze netwerken. Om vervolgens in de kleine zaal te genieten van de zussen Suzanne en Monique Klemann die het publiek lieten swingen.

Zie ook: www.zaanlinq.nl


ZaanTV was ook aanwezig en maakte de volgende reportage:

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl