Fortuna W O23 moet onderspit delven

03-09-2020 11:42

Fortuna W O23 moet onderspit delven

STREEK - Sinds het seizoen 2012–2013 wordt de Jongsenioren Competitie gehouden. Waar het relatief klein begon met zes verenigingen uit de regio Kennemerland is het inmiddels uitgegroeid tot een provinciale competitie met maar liefst 30 deelnemende verenigingen verdeeld over vier poules. Het jaarlijkse slotstuk is het MIKO Koffie kampioenen bal. Vier ploegen traden woensdagavond aan op het MIKO Koffie kampioenenbal dat bij tweevoudig Cup winnaar Fortuna Wormerveer werd gehouden.

In een nieuwe opzet kwamen naast Fortuna Wormerveer ook de kampioenen uit de Univé JSC aan de start. Olympia Haarlem als vervanger van KFC, de winnaar van poule A1, AFC’34 uit Alkmaar als winnaar van poule A2 en FC Amsterdam met de talentengroep van van Riemsdijk Sports als winnaar van poule A3.

In Wormerveer keek men met vertrouwen het verloop van het toernooi tegemoet. In de voorafgaande (oefen)wedstrijden werden immers goede resultaten neergezet. Terwijl op het C-veld AFC’34 zich een maatje te groot toonde voor FC Amsterdam (3-0 winst voor de club van Henk Fleur) werd de gastheer als het ware overrompeld door Olympia Haarlem.

Als een soort van vloedgolf gingen de Haarlemmers over de Gladoren heen. Alle details in het veld en strijd werden beter verzorgd en dat maakte dat Fortuna W zich moest beperken tot verdedigen en trachten de schade beperkt te houden. Na 13 minuten werd een defensieve fout hard afgestraft (0-1).

Enkele minuten later was een snel opgezette aanval teveel voor de Wormerveerders en was het al 0-3. Daarmee was de afstraffing nog niet compleet. In de 37e en 45e minuut werd het zelfs nog 0-4 en 0-5. Dat was confronterend. Want deden de Fortunezen niet wat er van hen verwacht mocht worden of was het gewoon Olympia Haarlem dat zich supersterk manifesteerde. Tegen dit Olympia H was Fortuna W in ieder geval niet opgewassen.

VERVOLGSERIE
In de finale bewees Olympia Haarlem dat zij haar mannetje stond. Tegen AFC’34 kwam de bekerwinst eigenlijk geen moment in gevaar en mochten de Alkmaarders zich gelukkig prijzen dat het ‘slechts’ een 1-0 nederlaag werd. Meest in het hoogspringende speler van deze avond was zonder concurrentie de Haarlemmer buitenspeler met rugnummer 7. In zijn team overigens nog veel meer ‘interessant materiaal’.

FC Amsterdam en Fortuna Wormerveer wisten hun moreel toch op tijd op te krikken. Daardoor ontstond er een aantrekkelijk duel waarin heel lang onzeker was wie er met de bronzen beker naar huis zou gaan. De thuisploeg liet in de slotminuten een Haarlemmer net teveel vrij zodat hij de 0-1 wist te scoren.

Conclusie: een boeiende avond met een terechte winnaar. Fortuna W toonde twee gezichten. Eerst liet men zich te gemakkelijk aftroeven en vervolgens had men de pech dat doelpunten uitbleven ondanks verdienstelijk veldspel. Het is aan de technische staf om het juist gezicht blijvend te pakken te krijgen voor de start van de nieuwe competitieopzet.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl