Fortuna W selectie sluit eerste deel voorbereiding puffend af

26-06-2020 08:38

Fortuna W selectie sluit eerste deel voorbereiding puffend af

WORMERVEER - Op een van de warmste dagen van het jaar waren het de eerste elftalselectie en die van Onder 23 van Fortuna Wormerveer die zich opmaakten voor de laatste training van het eerste gedeelte van de voorbereiding op seizoen 2020-2021. Verslaggever Peter Seijmour was aandachtig toeschouwer.

Op de ene helft van het veld is het O23 trainer Jeroen Beukman die de horde aanstormende talenten de fijne kneepjes van het seniorenvoetbal uitlegt. De groep oogt zeer gretig. 'Mijn ambitie?' is een vraag aan een van die vele O23 talenten. 'Dat is is natuurlijk het eerste. Dat is het mooiste, maar nu met de O23 competitie hebben we wel een prachtig alternatief.'

Op de andere helft laat trainer Rene van Elsland zijn selectie - het eerste seniorenteam - oefenen op de korte inspeelpass en bouwde dat uit tot de lange bal over de breedte van het veld.

Deze vorm werd afgesloten met een enige competitie. De groep die het eerst de bal 20 x met de borst controleerde werd de winnaar. Met de kwaliteiten van de groep van Van Elsland zit het wel goed, want lang duurde deze competitie niet. Ook werd aandacht besteed aan positiespel waar de lange bal veelvuldig in terug kwam.

LASTIG OM 1,5 METER IN PRAKTIJK TE BRENGEN
Van Elsland is blij met de versoepeling van de Corona maatregelen. "Je ziet het het is lastig om wedstrijd echt te kunnen trainen, We handhaven zoveel mogelijk de 1.5 meter maar soms kom je bij druk zetten binnen die zone. Als we 5 augustus beginnen aan deel twee is de versoepeling er door en mogen we iets meer. Zelfs het ultieme meetmoment tegen andere ploegen wordt dan weer mogelijk"

Het seizoen zal door de 'oude' en neiuwe selectie worden afgesloten op 2 juli met een op corona maatstaven aangepaste BBQ. Vanaf 20.30 uur zal het Fortuna clubgebouw - JWF Gobelpaviljoen - aansluitend weer haar eerste clubavond gaan beleven. 

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl