Foto-expo in Artzaanstad: Look at me!

Gepubliceerd: 12-04-2019 10:04

Foto-expo in Artzaanstad: Look at me!

ZAANDAM - Bij Artzaanstad, Grote Hulzen 11 (Hembrugterrein) wordt zaterdag 13 april om 15.00 uur de fototentoonstelling Look at me! geopend. Stef van Breugel, directeur van Museum Hilversum verricht de officiële kick-off.

De tentoonstelling daagt de kijker uit verder te kijken dan ‘het mooie plaatje’. Ontdek de fotograaf, de mens achter de foto, maar misschien ook jezelf in het portret. Zie hoe verschillend we zijn en hoe de fotografen dit ieder op een eigen manier verbeelden. Look at me! is confronterend, dromerig, divers, meesterlijk, naakt, bedekt, kleurrijk of juist ingetogen.

Bekende namen
Er is veel werk verzet om deze fototentoonstelling samen te stellen. Marc Aijtink, directeur Artzaanstad: ,,Ik ben er trots op dat het ons is gelukt om een groot aantal zeer bekende en gerenommeerde als ook een aantal jonge veelbelovende fotografen/ kunstenaars samen te brengen.”

De deelnemende kunstenaars zijn: Jasper Abels, Jack Burger, Daniek Dijkstra, Sven Signe den Hartogh, Hendrik Kerstens, Elizabeth Koning, Tanneke Peetoom, Carla van de Puttelaar (courtesy Roy Kahmann gallery), Jitske Schols, Kenneth Stamp, Rogier van ’t Slot (courtesy Project 2.0 Den Haag), Ruben Timman en Hans Withoos.

Zaanse roots
,,Artzaanstad richt zich vooral op kwaliteit en diversiteit. Daar waar mogelijk zoeken we de Zaanse connectie. Mooi is dan ook om te zien dat in deze expositie, met Rogier van ’t Slot, Ruben Timman (beiden wonend en werkend vanuit Zaandam) en Carla van de Puttelaar (alhier opgegroeid) Zaandam bijzonder goed wordt vertegenwoordigd.”

Meer informatie
De expositie Look at me! is te zien van 13 april tot en met 18 mei. Toegang gratis.
Openingstijden: dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur, eerste zondag van de maand van 11.00 tot 17.00 uur. www.artzaanstad.nl

Bijgaande foto heet Galateas en is gemaakt door Carla van de Puttelaar (courtesy Roy Kahmann gallery).

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl