Frans Marspad weer geopend voor publiek

01-08-2020 15:15

Frans Marspad weer geopend voor publiek

WORMERVEER - Nu het broedseizoen voorbij is kan het Frans Marspad weer open gesteld worden voor publiek. Het broedseizoen is altijd van 15 maart tot 1 augustus en is het pad afgesloten. Het initiatief voor dit bijzondere pad lag anno 2006 bij politieke verenging ROSA en Staatsbosbeheer.

Het Frans Marspad is een pad van ongeveer 2 kilometer lang en loopt van Wormerveer tot de Igor Strawinskystraat in Zaandijk. Om bij het pad te komen ga je bijvoorbeeld bij station Wormerveer door de tunnel, loop je aansluitend voorbij de Paintball Jungle en RKVV Saenden. Hierna volg je het pad en ga je over twee loopbruggen, daarna sta voor de poort die toegang geeft tot het Frans Marspad. Op het pad zijn geen honden toegestaan. Met een kinderwagen en voor mensen moeilijk ter been is het pad niet aan te raden. Het is niet een heel makkelijk begaanbaar pad, je loopt over een graspad.

Onderweg zie je echt van alles van kippen tot koeien, diverse bloemen en planten en soms zie je roofvogels een duikvlucht nemen. Bij mooi weer zie je overal mensen genieten van het Guisveld in hun bootjes. Voor of na je wandeling kun je ook een hapje en drankje doen bij eerder genoemde Jungle daar kun je heerlijk loungen of struinen door de tuinen.

Voor meer info over het Frans Marspad of eventuele activiteiten daar kijk op de site van Staatsbosbeheer Zaanstreek-Waterland.

https://www.staatsbosbeheer.nl/Routes/zaanstreek/wandelroute-frans-marspad-guisveld

Tekst en foto's Michel Schermer

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl