Freek Hypotheek Toernooi publiekstrekker

22-08-2020 08:33

Freek Hypotheek Toernooi publiekstrekker

WORMER - Zoals viel te verwachten trok de vrijdagavondsessie van het Freek Hypotheek Toernooi veel voetballiefhebbers naar het complex van WSV’ 30. Het toernooi werd geopend met een minuut stilte op het hoofdveld waar de vier deelnemende teams keurig in het gelid stonden opgesteld.

Op het hoofdveld bleek WSV’ 30 geen enkele moeite te hebben met het onthutsend zwakke Zaandijk. Dat er ‘slechts’ een 8-0 zege voor de thuisploeg op het scorebord kwam kan het team van trainer Rob Hersche zichzelf verwijten.
De eerste vier goals werden door Luuk Mol gescoord. Dat voorbeeld werd voor een groot deel gevolgd door Arnoud van Oers die er drie binnenschoot. De laatste treffer was een strafschop die Kjell Hollander benutte.
Aan de kant van Zaandijk zal trainer Franklin Meijerhoven zich ongetwijfeld even achter de oren gekrabd hebben. In een week tijd 16 goals om de oren krijgen is zorgwekkend.

WORMERVEERSE KRAKER
Op het andere veld de Wormerveerse derby tussen Saenden en Fortuna W. Daar waren de krachtsverhoudingen aanzienlijk minder groot. De derde klasser van trainer Rene Reijinga wist de eerste klasser van naamgenoot Van Elsland redelijk tot goed weerstand te bieden.
Dat werd na 12 minuten spelen een stuk makkelijker toen de arbiter Fortunees Aaron Bruijn met direct rood van het veld zond. Een vrij zware straf. Zeker in een toernooi als dit. Het maakte dat de Wormerveerders zich moesten hervinden en daar had het tiental aanvankelijk moeite mee.

Saenden wist een optisch veldoverwicht te bemachtigen, maar kon de prima optredende Fortuna goalie Maarten List niet verschalken. Dat maakte dat de rust aanbrak met een 0-0 stand.

In de pauze werd er door beide trainers flink gewisseld. Dt leek m.n. aan F-zijde te zorgen voor een nieuw nog meer jeugdig elan. Het initiatief werd genomen door de jonge ploeg. Het aanzetten loonde want binnen enkele minuten was het 0-1 voor Fortuna W. Aanvaller Ferry Heijnis wist goed door te dringen tot in het S-16 meter gebied waar hij op ogenschijnlijk onreglementaire wijze werd afgestopt. De toegekende strafschop werd onberispelijk benut door Sander van de Poll.

Langere tijd bleef Fortuna het heft in handen houden, maar uiteindelijk was het toch Saenden dat meer naar voren kwam en de F-defensie flink aan het werk zette. Gevaar kwam daar niet uit al wist Saenden wel twee keer de lat te raken. Op de momenten dat het echt gevaarlijk leek te worden was het andermaal doelman Maarten List die handelend optrad en daarmee zijn team op de been hield.

De wedstrijd moest noodgedwongen worden stilgelegd worden toen Saenden speler Jordi Wit zijn knie verdraaide en per brancard van het veld moest worden getild. Trainer Reijinga vreest dat dit meteen einde seizoen voor de ongelukkige Wit betekent. 

Nog net voor de de duisternis in viel klonk het laatste fluitsignaal en wist Fortuna W dat zij als finalist de kleedkamer kon opzoeken. 

Zondag om 14.00 uur spelen WSV'30 en Fortuna W op het hoofdveld om de hoofdprijs. Tegelijkertijd zullen Saenden en Zaandijk strijden om het brons. In de ochtenduren zijn het diverse tweede elftallen die twee keer een halve wedstrijd zullen spelen.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl