Frisse look NS station Zaandam steeds beter uit de verf

06-03-2019 08:00

Frisse look NS station Zaandam steeds beter uit de verf

ZAANDAM – We hebben het niet op de constructiebuis na nauwkeurig kunnen berekenen maar naar schatting moeten er een slordige 2700 stalen verbindingen van vurig rood naar koel wit verkleuren. Hoe dan ook: feit is dat het NS station Zaandam steeds mooier en frisser wordt getuige bijgaande foto’s. 

Inmiddels is de rode kleur bijna van de staalconstructie verdwenen. Een mooie witte uitstraling is er voor in de plaats gekomen. Met nieuwe transparante lichtkoepels en zijpanelen wordt een open, eigentijdse look gecreëerd.

Alleen bij de roltrappen hangen er nog houten schotten boven de sporen. Op die plekken moeten de verweerde, doffe lichtkoepels nog vervangen worden. En wordt de verfroller in het 74e verfblik ‘fris wit’ gedoopt…

Eind dit jaar moeten de werkzaamheden rond het NS station Zaandam zijn afgerond. Maar dan moeten er geen te hoge vrachtwagens de spooroverbouwing voor fietspad de Slinger kapot rijden zoals op 14 februari gebeurde. De vrachtauto reed tegen de hulpconstructie. Wat dusdanige schade opleverde dat de opbouw in z'n geheel vervangen moet worden. Daardoor is er vertraging opgetreden.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Molenwerf 42 - 1541 WR Koog aan de Zaan - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl