Geëmotioneerde Freek de Jonge krijgt erepenning Zaanstad

Gepubliceerd: 14-01-2020 19:01

Geëmotioneerde Freek de Jonge krijgt erepenning Zaanstad

ZAANSTAD - Cabaretier Freek de Jonge schoot geëmotioneerd vol nadat hij de gemeentelijke erepenning van de gemeente Zaanstad in ontvangst had gekregen tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Zaanstad. Voor een afgeladen Zaantheater kreeg hij vanmiddag uit handen van burgemeester Jan Hamming de eervolle onderscheiding uitgereikt.

Nou weet je het bij cabaretiers nooit of hij dit soort zaken speelt, maar het werd al snel duidelijk dat Freek oprecht in tranen uitbarstte nadat hij een eerste grappige reactie had gegeven op de verrassing.

"Hella (zijn vrouw) begon een half jaar geleden al raar te doen, dus ik weet het allang wat er ging gebeuren.." Maar toen hij de heldendaden van Zaankanter Remmert Aten tijdens de Tweede Wereldoorlog aanhaalde en pleitte voor een straat naar hem te noemen, schoot Freek in de emotie. Wat hem een daverend applaus opleverde als hart onder de riem.

Binnenkort meer over de nieuwjaarsreceptie op ZaanTV en een fotoshoot van de receptie.

Op bijgaande foto v.l.n.r. spreekstalmeester Juvat Westendorp, het echtpaar de Jonge en de Zaanse cabaretier Rayen Panday.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl