Geboortejaren 1963 en 1964 op voor vaccinatie

17-05-2021 08:31

Geboortejaren 1963 en 1964 op voor vaccinatie

STREEK - Over de voortgang van de vaccinatie (het tempo) verschillen de meningen duidelijk. Ondertussen zijn we als samenleving toe aan de mensen die zijn geboren in 1963 en 1964. Het gaat dan om ongeveer 450.000 mensen.

Deze mensen krijgen het BioNTech/Pfizer- of Moderna-vaccin. Vanaf dinsdag krijgen zij de uitnodigingsbrief voor een coronavaccinatie op de mat, maar zondag kon al online een afspraak worden gemaakt via www.coronavaccinatie-afspraak.nl.

Volgens het RIVM bestaat de kans dat mensen een dubbele uitnodiging ontvangen. Criticasters zullen dat ongetwijfeld aangrijpen hun bedenkingen tegen de administratie van de totale operatie andermaal te uiten. 

De '63 en '64-ers worden nu op basis van hun geboortejaar uitgenodigd, maar zijn soms al eerder via een andere route uitgenodigd. Bijvoorbeeld omdat ze werken in de zorg. Wie al gevaccineerd is, kan de tweede uitnodiging als niet verzonden beschouwen, stelt het RIVM.

Volgens coronaminister Hugo de Jonge is nu iedereen met een medische indicatie tussen achttien en zestig jaar die elk jaar de griepprik krijgt, uitgenodigd. "Nu gaan we weer verder op volgorde van leeftijd (oud -> jong)", zo viel zondag op zijn twitteraccount te lezen. Het RIVM liet daarop via een bericht weten dat nog niet iedereen een uitnodiging heeft gekregen uit de zogenaamde griepprikgroep. "Wel bijna iedereen, maar in sommige gevallen moeten mensen de uitnodiging nog krijgen."

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl