Geen Foodfestival aan de Zaan

14-06-2021 15:44

Geen Foodfestival aan de Zaan

WORMERVEER - Het is voor Marjan Hofmann en Peter Sikkes een drukke tijd geweest. Het duo is de initiator achter de zevende editie van het Foodfestival aan de Zaan. Na lange tijd van onzekerheid leek niets meer een prachtig festival in de weg te staan. Vrijdag 2 juli stond met dikke letters in menig agenda genoteerd. Die datum kan jammer genoeg doorgestreept worden. Marjan en Peter hebben besloten de editie 2021 niet door te laten gaan.

Zeven jaar terug waren het Anne van der Spoel en Karen Schoen die het vanuit hun K’OOK! ervaringen aandurfden een eerste Foodfestival op te tuigen. Het aanvankelijke idee was een uitgebreide vrijdagmiddagborrel met een hapje. In de loop der jaren liepen de bezoekersaantallen flink op en bij de laatst gehouden uitvoering liefst 13.000 eters te gast waren.

Dat de coronapandemie roet in het eten gooide was een grote teleurstelling. Nu de versoepelingen steeds vlotter verlopen was het voor Marjan Hofmann en Peter Sikkes weliswaar kort dag, maar de uitdaging om 2 juli weer een roodfestival te kunnen houden was groot. Marjan daarover: "In 2020 verviel editie 7, maar die schade (‘De No Go editie’) wilden we 2 juli in gaan halen."

In record tempo werden alle noodzakelijke ingrepen gedaan en stond het geheel organisatorisch helemaal gereed. Uiteindelijk heeft het gemotiveerde duo toch moeten besluiten het evenement af te gelasten. "We zijn er helaas niet in geslaagd om onze positiviteit over te brengen op de mensen. Uiteindelijk bestond er te weinig begrip voor deze uitdaging. Vandaar dat we de organisatie hebben teruggegeven.”

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl