Geen voetbal? Dan spelen we tennis

15-04-2021 09:21

Geen voetbal? Dan spelen we tennis

OOSTKNOLLENDAM - Die conclusie kan getrokken worden nu de nieuwe routekaart van het kabinet een streep trekt door de plannen van de KNVB om een Regio Cup te laten spelen. Ook voor de voetballers van de VV Knollendam rest nu nog alleen de strijd om de nieuw leven ingeblazen Zaanstad Cup. Hun alternatief kan de tennissport zijn.

In de KnolKnal 2.0 nieuwsbrief 151 (3e jaargang) schikt trainer Huitema zich in zijn lot ''We richten nu onze pijlen op de Zaanstad Cup.'' En terwijl hij dat vertelt werpt hij een blik over het sfeervolle complex van de groengelen. Zijn oog blijft hangen op het tennisgedeelte. "Een mooi alternatief volgens mij.'

Het z.g. Klein Wimbledon heeft nu al 65 (!) leden en dat betekent dat tennis groeit als kool. Lang bleef het aantal tennissers bij Klein Wimbledon hangen rond de 50 leden. Daar is de laatste maanden verandering in gekomen. In positieve zin. "We hebben inmiddels maar liefst 65 (!) tennisleden. In alle leeftijden. De jongste is 18, de oudste 88. De aanleg van de tennis-baan in 1995 was achteraf een schot in de roos. Dat geldt ook voor de vervanging van de kunstgras-mat, in 2016. Jaap Leegwater en Aad Stam besturen de tennis-tak van VVK" zo laat KnolKnal redacteur Bart van der Laan opgewekt weten.

Tennispark Klein Wimbledon bestond 25 jaar in 2020.Dat zou rond de oprichtings-datum van 1 juni indertijd uitgebreid gevierd worden; met voor alle leden een barbeque en andere festiviteiten. Maar corona gooide roet in het eten. "Wellicht is dat in 2021 niet anders" hopen alle tennissers van harte.

Op de foto dit keer een vrolijk gezelschap. Aad en Evert helpen Jaap even. De laatste is al weken bezig met het vernieuwen van een hek op het complex. "Zodat nieuwsgierige koeien straks niet vanuit 'het weiland van Prins' ons complex op komen wandelen" knipoogt Jaap.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl