Geen Zaanse UITmarkt in 2020

Gepubliceerd: 18-05-2020 10:05

Geen Zaanse UITmarkt in 2020

STREEK - Niet alleen de 1,5 meter eis maakt dat de vierde editie van de populaire Zaanse UITmarkt dit jaar niet zal worden gehouden. Het evenement - waar zeker 5.000 bezoekers voor verwacht werden - was al eerder verzet van 29 augustus. Wat dat betreft komt nu zelfs 12 september te vroeg.

Het besluit heeft verstrekkende gevolgen voor verenigingen, de kick-off van het culturele seizoen, de mogelijkheid om gezellig te slenteren langs de stands. De Corona-crisis én de onzekerheid over het evenementenbeleid na 1 september, heeft stichting UITdeZaanstreek doen besluiten de Zaanse UITmarkt dit jaar af te gelasten.


Organisator Onno Lassooy beseft dat er ook in september nog de 1,5 meter zal moeten worden gewaarborgd. Dat is in zijn visie niet te doen met het aantal stands en twee podia. 'De beperkingen zijn er niet ook voor niets. We willen niet dat deelnemers, de vele vrijwilligers en de bezoekers risico lopen.'

Stichting UITdeZaanstreek hoopt van ganser harte dat alle vrij te vallen evenementensubsidie zal worden aangewend als steun voor de culturele instellingen, die momenteel in zwaar weer verkeren. Wel blijft de stichting de kunst en cultuur in Zaanstad ondersteunen via (live-) streaming op www.uitdezaanstreek.nl en social media.

In zijn achterhoofd speelt bij Onno Lassooy nog wel het idee een speciale ‘Corona’ -editie van UITdeZaanstreek te gaan maken. 

Foto Lassooy Design

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl