Geke Faber op de bühne

Gepubliceerd: 26-04-2018 15:04

Geke Faber op de bühne

ZAANDAM - Het Zaantheater bestaat in december 20 jaar en dat wordt gevierd met de jubileumvoorstelling De Notenkraker. Een wonderlijke komedie, met hier en daar een dansje’, geïnspireerd op het beroemde ballet van Tsjaikovski. Op de bühne staat onder meer oud-burgemeester van Zaanstad Geke Faber.

Aan het muziektheaterspektakel doen veel Zaankanters mee. Van dansscholen tot een enorm koor. Ze krijgen ondersteuning door een professionele cast waarin ook ‘BZ-ers’ (Bekende Zaankanters) als Juvat Westendorp (Juvat Dance Academy, GTST, Onze Jongens) aan meedoen.

Geke Faber: ,,Ik verheug me er om met een grote groep mensen te werken aan zo’n grote voorstelling. Het lijkt me heel boeiend daar deel van uit te maken. Het is een heel andere tak van sport, maar wel eentje die ik van vroeger ken.”

Cast
De cast bestaat verder uit onder meer Wivineke van Groningen (Soldaat van Oranje), Bart Klever (Flikken Rotterdam, Klem), Sarah Bannier (De Luizenmoeder), Sam Eggenhuizen (ooit horeca-medewerker van het Zaantheater, nu acteur en operazanger), Sjoerd Beekes (Zaans kleinkunstenaar) en vijf jonge Zaanse talenten van de jeugdtheaterscholen (Simo El Badmoussi, Sterre Hammer, Hayley Trahair, Morrison Vet en Sven Hoopman).

Donateurs gezocht

Voor deze productie is het Zaantheater in januari een crowdfundingsactie gestart. Ook donateur worden en zo profiteren van voordelen? Kijk dan op www.zaantheater.nl.

De Notenkraker is van 11 tot en met 16 december te zien in de grote zaal van het Zaantheater. De kaartverkoop start vrijdag 18 mei.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl