Geldwijzer de site voor alle gemeentelijke (minima)regelingen

17-05-2020 12:16

Geldwijzer de site voor alle gemeentelijke (minima)regelingen

STREEK - Om in Zaanstad inwoners met een laag inkomen nog beter te steunen is de gemeente Zaanstad met een nieuwe website gekomen waar alle gemeentelijke (minima)regelingen maar ook regelingen van het Rijk, van stichtingen en wijk en individuele initiatieven bij elkaar komen.

De achterliggende gedachte is om hiermee de vele regelingen beter zichtbaar te maken voor mensen die dat hard nodig hebben!

In Zaanstad zijn 7.700 huishoudens die op of onder het minimuminkomen leven, 13 procent van de kinderen groeit op in armoede. Wethouder Songül Mutluer (Armoede): “Voor mensen met een laag inkomen is er in Zaanstad veel ondersteuning, maar we merken dat nog niet iedereen dit altijd goed weet te vinden. Dat is zonde, want het kan voor deze inwoners echt een verschil maken. Door de regelingen beter zichtbaar en vindbaar te maken, willen we meer mensen bereiken die dit hard nodig hebben.”

Op www.geldwijzer.zaanstad.nl heeft de gemeente een verzameling regelingen op één website samengebracht. Denk aan regelingen specifiek van de gemeente Zaaanstad, zoals Meedoen Zaanstad en de Woonkostentoeslag, maar ook van stichtingen zoals de Kledingbank en Stichting Leergeld en landelijke regelingen van het Rijk zoals huurtoeslag en kinderopvangtoeslag.

www.geldwijzer.zaanstad.nl

Wie regelingen mist die er ook op zouden moeten staan of wie initiatieven kent die nu niet op de site staan, maar wel de moeite waard zijn om te vermelden kan en mag dit laten weten via regelingen@zaanstad.nl. Bij voldoende geschiktheid zorgt de gemeente ervoor dat de regeling(en) op de site wordt opgenomen.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl