Gemeente beschermt rugstreeppad

07-09-2017 10:51

Gemeente beschermt rugstreeppad

ZAANDIJK - Op de nieuwe plek voor hockeyvereniging De Kraaien, gelegen aan de Fortuinweg, neemt gemeente Zaanstad maatregelen om de rugstreeppad te beschermen. Zo wordt er een paddenpoel aangelegd en komt er een paddenscherm om de bouwlocatie.

Wethouder Jeroen Olthof: ,,Door nauwe samenwerking met de omwonenden is het gelukt om tot een definitief ontwerp te komen dat zoveel mogelijk wensen meeneemt én voor De Kraaien een mooie nieuwe locatie oplevert. Tijdens de werkzaamheden gaan we zo zorgvuldig als mogelijk en nodig is, om met de aanwezige flora en fauna.”

Rugstreeppad
In opdracht van de gemeenteraad heeft gemeente Zaanstad het afgelopen jaar voorbereidingen getroffen om op de locatie Fortuinweg in Zaandijk een nieuwe plek voor de hockeyvereniging te realiseren. Uit ecologisch onderzoek blijkt dat in het rietland naast de bouwlocatie de rugstreeppad zich bevindt. Om dit dier te beschermen, plaatst de gemeente een paddenscherm, inclusief opvangemmers rond de toekomstige bouwlocatie van de hockeyvelden. Ook wordt er een nieuw winterbiotoop aangelegd. Zo voorkomt de gemeente dat de rugstreeppad op de bouwlocatie gaat overwinteren.

Ook wordt er een paddenpoel aangelegd waar de padden in het voorjaar er vroege zomer eieren kunnen leggen. De Regionale Uitvoerings Dienst (RUD), het Hoogheemraadschap, de Omgevingsdienst en de gemeente hebben de benodigde vergunningen en ontheffingen gegeven om de werkzaamheden uit te voeren.
De aanleg start 14 september en duurt circa twee weken. Tijdens de werkzaamheden is regelmatig een ecoloog aanwezig, zodat er voldaan wordt aan de Wet natuurbescherming.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Molenwerf 42 - 1541 WR Koog aan de Zaan - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl