Gemeente Oostzaan sluit complex OFC

17-01-2020 12:22

Gemeente Oostzaan sluit complex OFC

OOSTZAAN - Gemeente Oostzaan heeft vanwege de veiligheid voor de leden van OFC het complex aan de Twiskeweg gesloten. De burgemeester van Oostzaan heeft dit vandaag besloten. Omdat er reeds vanaf juni met de betrokken vereniging OFC gesprekken zijn over de geldstromen naar OFC is nu de maat vol.

Meerhof zegt tegen NH Nieuws dat in de gemeente "met name de laatste tijd verbindingen werden gelegd tussen een aantal gebeurtenissen. Denk aan het neerleggen van handgranaten en een schietincident". Hij benadrukt dat dit nog niet hard te maken is en dat de politie daar momenteel onderzoek naar doet.

Lees ook: OFC door kortgedingrechter in gelijk gesteld

Ook zegt Meerhof dat hij en ook raadsleden merkten dat inwoners van de gemeente niet meer alles durfden te zeggen "in, rond en over de club. En dan moet je constateren dat er een onveilige situatie is".

Voor voorlopig vier weken zal er geen voetbal of training op dit complex kunnen plaatsvinden. Het kort geding die OFC/STO tegen deĀ gemeente aanspande vanmiddag, daarvan wordt de uitslag om 18:00 uur bekend.

Veiligheid
"Ik sta naast de voetbalclub OFC en haar leden", laat de burgemeester weten in een reactie. "Maar ik sta ook voor de veiligheid van de ouders, vrijwilligers en kinderen die daar voetballen. Gemeente Oostzaan is al sinds juni in gesprek met de club maar de gewenste duidelijkheid is nooit gekomen."

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Molenwerf 42 - 1541 WR Koog aan de Zaan - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl