Genomineerden Zaanse Zakenvrouw 2019 stellen zich voor

Gepubliceerd: 23-05-2019 9:05

Genomineerden Zaanse Zakenvrouw 2019 stellen zich voor

ZAANSTREEK – Wordt het Christell Bart van Bart Natuursteen uit Zaandijk? Gaat Jolanda Buhrs van slijterij Drinks & Gifts uit Krommenie met de prijs naar huis? Wint Floor Kliffen van Cotton Spa uit Zaandam of pakt Jacqueline Koel van Koel&Co uit Koog aan de Zaan de titel? Op 26 juni wordt tijdens het ZaanLinQ Event bekend gemaakt wie van hen de eretitel Zaanse Zakenvrouw 2019 wint. Vooruitlopend stellen de genomineerden zichzelf in een vierluik voor. Vandaag deel drie: Jacqueline Koel van Buro Koel & Co uit Koog aan de Zaan.

Jacqueline Koel, genomineerd voor Zaanse Zakenvrouw 2019

,,Met mijn 33 jaar ervaring in de brede jeugdhulp ben ik de motor achter de organisaties van ‘Koel’. Buro Koel voor het uitzenden en bemiddelen van jeugdhulp professionals en Koel Zorgt, het Shared service centre. Dit bedrijfsonderdeel verzorgt de administratie en facturatie voor zelfstandig ondernemende jeugdhulpprofessionals. Daarnaast ben ik de founder oprichter en stuwende kracht van jeugdzorgcoöperatie Koel&Co.

Op dit moment liggen er contracten met 41 Noord Hollandse gemeenten en zijn er 70 jeugdhulp professionals (ZZP) aangesloten. We krijgen opdrachten van huisartsen, gemeenten en jeugdbeschermers die gespecialiseerde ambulante jeugdhulp willen inzetten bij jeugdigen en gezinnen thuis. Ik ben samen met mijn lieve man moeder van vier kinderen en drie schoonkinderen. We zijn bijna achttien jaar pleeggezin.

De zorgprofessionals en de jeugdigen met hun gezinnen: daar gaat het mij om. Van de professionals hoor ik steeds weer dat hun hart ligt bij het werken met de jongeren en de gezinnen en niet bij het administratieve gedoe. De jeugdigen en de gezinnen vertellen mij dat zij het zat zijn om zo lang te moeten wachten. Om de regie volkomen kwijt te zijn en maar lijdelijk af te moeten wachten wie en wanneer er iemand komt.

Bovendien leerde ik in de samenwerking met gemeenten (de opdrachtgevers en financiers van de jeugdhulp) dat zij graag met zelfstandigen werken. Juist omdat die flexibel zijn, maatwerk leveren, gepassioneerd zijn en de juiste kennis hebben van het sociale netwerk binnen de gemeentegrenzen. Tegelijkertijd vinden ze het ook moeilijk om met deze een-pitters te werken daar waar het gaat om kwaliteit, continuïteit, de administratieve verantwoording, etc.

Koel is het antwoord op de vragen van deze drie partijen (professional, jeugdige/gezin en gemeente). Met de bedrijven van Koel en zeker de zorgcoöperatie Koel&Co is er een innovatie in de jeugdzorg met professionals die gekozen worden door de burger en die direct aan de slag gaan. Ik word elke dag blij van de matches die ontstaan tussen professional en burger. Maar ook van professional en organisatie die op zoek is naar een tijdelijke professional.

Het is onwijs gaaf dat ik nu genomineerd ben als Zaanse zakenvrouw 2019. Mijn grote wens is in vervulling gegaan. Hiermee zet ik de startende 50+ ondernemers op de kaart, breng ik een innovatie van de jeugdzorg in het licht en laat ik zien dat als je als zelfstandigen de handen ineen slaat dat je dan veel kunt bereiken! Het is een kroon op al het werk als op 26 juni de nominatie omgezet wordt in de titel!”

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl