Gerard Joling lanceert raket in Westerkoog

14-07-2020 17:06

Gerard Joling lanceert raket in Westerkoog

KOOG AAN DE ZAAN - Als Gerard Joling iets doet kun je er van uit gaan dat het dan staat als een huis. Recentelijk was de artiest aanwezig in de wijk Westerkoog (Baardspringer en Ruigebol) om daar de opnames te maken voor de clip die hoort bij zijn nieuwe single We Gaan Raket Nu uit. En dat had wat voeten in aarde.

In de wijk Westerkoog hadden de opnames plaats. Dat zorgde voor de nodige opwinding. In totaal moesten er 40 scenes worden geschoten waarbij veel mensen betrokken waren. Een uitgebreide staf van het bedrijf dat de opnames verzorgt, een omvangrijke groep figuranten en ook de buren werden vanzelfsprekend nieuwsgierig naar hetgeen er stond te gebeuren.

Op de dag van opnemen was de temperatuur 26/27 graden. ‘Dat betekent veel poeder en nog meer zweten’ aldus de in Schagen opgegroeide goedlachse artiest. ‘We zitten in een gezellige buurt. De container met bouwafval naast me betekent niet meteen dat ik daar in eindig’ opent de ontspannen ras-entertainer.

In het eindresultaat van de videoclip vliegt Poke (Resinjo Wijngaarde) rond door de ruimte waarna hij landt in een Nederlandse volksbuurt. Vervolgens stapt Gerard uit een ijsbus en bouwen zij samen een feestje in de straat. Met het nummer willen ze een vrolijk gevoel brengen en hun fans laten genieten van de zomerse momenten.

Dat genieten doen alle betrokkenen volop bij de opnames in de wijk Westerkoog. Wie de clip ziet snapt nu ook waarom sommige delen voor een z.g. green screen zijn opgenomen. Het maakt dat beide artiesten capriolen uitvoeren die op de Baardspringer en Ruigebol onmogelijk waren. Uit het dak komen van een ijskar deed Joling bijvoorbeeld nog niet eerder.

Tussen de bedrijven door wist Gerard in de achtertuin van een der woningen zelfs nog een merel te redden. Tijdens de opnames droeg de Noord Hollander diverse kledingstukken die hij eerder gebruikte bij optredens van de Toppers.

,,We Gaan Raket Nu is een eigentijds en zomers nummer, waar ik heel blij van word. Ik vind het erg cool om een combinatie te maken tussen urban en mijn eigen muziekstroom. Poke is een geweldige rapper met een eigen persoonlijkheid die veel energie en sfeer brengt aan onze single’’, laat Gerard weten.

De single is uitgebracht bij Sony Music Entertainment en is vanaf vandaag verkrijgbaar. Het geheel is een ode aan het kleurrijke ijsje de Raket. De eerste raketijsjes werden door Ola in 1962 op de markt gebracht. De smaken van deze oervariant zijn framboos, sinaasappel en ananas. De vorm en naam van het ijsje hebben alles te maken met de opkomst van de ruimtevaart in die tijd.

Foto's Facebook pagina Gerard Joling

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl