Geslaagde UITmarkt opent culturele seizoen Zaanstad

Gepubliceerd: 02-09-2018 12:09

Geslaagde UITmarkt opent culturele seizoen Zaanstad

ZAANDAM - ,,Zaanstad bruist steeds meer en meer. En als ik om mij heen kijk, ben ik trots. Op de organisatie van deze UITmarkt maar ook op Zaanstad. Omdat we met elkaar ervoor zorgen dat Zaanstad een steeds leukere stad wordt om te wonen en waarbij het culturele leven een belangrijke rol speelt”, aldus Sanna Munnickendam, wethouder Cultuur van Zaanstad in haar openingswoord. Daarmee sloeg ze de spijker op z’n kop want Zaanstad stond afgelopen zaterdag bol van de activiteiten.

Want naast de opening van het culturele seizoen die plaatsvond op de Rozengracht, stond het publiek drie rijen dik rond de catwalk in de Gedempte Gracht van het Fashion & Lifestyle Event. En kwamen de liefhebbers van historie aan hun trekken in de Oostzijderkerk alwaar de Zaanse Erfgoedmarkt zich afspeelde.

UITmarkt organisator Onno Lassooy had het razend druk maar liep met een grote glimlach op z’n gezicht rond. ,,Je ziet het, de opkomst is nu al geweldig. En we gaan nog door tot middernacht!”, vertelde hij rond twee uur ’s middags.

Bodypainters en hoofdmassages
Tevreden kon hij ook al zijn want naast het heerlijke najaarszonnetje was hij erin geslaagd een breed aanbod aan creatieve standhouders te laten deelnemen. Van de Zaanse geluksprofessor Patrick van Hees tot creatieve bodypainters van Het Vrolijke Penseeltje, van culturele bolwerken als de Fluxus, Theater de Kaasfabriek en Theatermijn tot aanbieders van cursussen in ontspanning voor de gestreste geest in de vorm van mindfulness en hoofdmassages.

Zingen onder de douche
De stadhouders deden hen best het publiek actief te betrekken bij het presentaties, zoals vier dolle meiden van Popkoor Vocal Invention. De hilarische act alsof je stond te zingen onder de douche trok veel aandacht en gaf het speelse karakter van dit 100 man/vrouw sterke koor weer.

Burgemeester
Dat onze burgemeester Jan Hamming zijn woorden waarmaakt en zichtbaar wil zijn voor de Zaankanter bleek tevens tijdens de UITmarkt. Samen met zijn vrouw genoot hij van het culturele aanbod van zijn stad. Het echtpaar liet zich geduldig fotograferen voor wie met hun op de foto wilde.

Ook bij aanbieders van versnapering was het goed druk. Bij deelnemers als restaurant Aan Tafel, 22Kitchen, De Verkade werd er onder het genot van een drankje en/of een hapje in relaxte sfeer van alle activiteiten genoten. Tot in de late uurtjes ging het feest door. Het is duidelijk: het culturele seizoen in Zaanstad is begonnen!

Verslag: Dirk Karten

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl