Gezamenlijke protestantse kerkdienst

Gepubliceerd: 18-05-2021 8:05

Gezamenlijke protestantse kerkdienst

STREEK - In dit coronajaar waren de meeste Zaanse kerken gesloten voor bezoekers. Nu gaan ze langzamerhand open voor een beperkt aantal mensen. Een gezamenlijke dienst in één kerk met alle mensen uit de Zaanstreek zit er nog niet in. Als alternatief zal er zondag 30 mei een gezamenlijke kerkdienst worden gehouden van alle protestantse kerken in de Zaanstreek. Deze begint om 10.00 uur en is voor iedereen toegankelijk.

Om toch gezamenlijk te vieren heeft de kerkdienst dit jaar op meerdere locaties plaats: Koog aan de Zaan, Krommenie, Westzaan, Wormer, Wormerveer, Zaandam, Zaandijk. 


Christiaan Ravensbergen, predikant van de Protestantse Gemeente te Wormerveer, legt uit dat het bijzondere is dat de dominee’s, organisten en zangers op pad gaan om in het kerkgebouw van een andere kerk de kerkdienst te verzorgen. 'Zij hebben afgesproken dat op deze zondag overal dezelfde bijbeltekst klinkt. Dat is het verhaal van Abraham die bezoek krijgt van drie engelen. De kunstenaar Marc Chagall heeft hier een prachtig schilderij van gemaakt.'

In alle kerken zullen ook dezelfde liederen gezongen worden. Door deze teksten, beelden en liederen zijn mensen uit de hele Zaanstreek met elkaar verbonden. Wie een dienst (online) wil meemaken, kan informatie krijgen op de websites van de genoemde kerken. 

Op www.pknwormerveer.nl staat bijvoorbeeld vermeld dat ds. Mirjam Sloots uit Koog aan de Zaan/Zaandijk (op de foto van Huis van Verbinding) deze zondag in Wormerveer voorgaat.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl