Gezin Dupon enorm teleurgesteld

10-09-2020 11:26

Gezin Dupon enorm teleurgesteld

ZAANDAM - 'We balen enorm' schrijft Henry Dupon op de website van  LinkedIn. Henry is sinds 1986 de eigenaar van Henry`s Tabakshop en met zijn bedrijf gevestigd aan de Kepplerstraat 54 in Zaandam. Vorig jaar december is zijn zaak overvallen. Het balen komt voort uit de afhandeling van deze uiterst ingrijpende gebeurtenis. UP DATE Inmiddels heeft burgemeester Hamming met de familie gesproken. Vandaar een toevoeging aan de oorspronkelijke tekst.

Henry opent zijn bericht met een duidelijk 'Teleurgesteld'. Bijna een jaar geleden, 7 december vorig jaar, werd zijn bedrijf overvallen. 'Vele tips na publicatie in de krant en Facebook, de foto van onze overvaller, wisten wij al na een week wie hij was. In januari dit jaar is hij opgepakt. Twee weken geleden belde het OM dat ze hem voor mijn zaak niet gaan vervolgen. Dit is een zware teleurstelling. Getuigen die hem herkenden, het gele shirtje is op zijn schuiladres gevonden. Beelden, het mocht allemaal niet baten.'

In januari werd de bewuste winkeldief opgepakt en meegenomen naar het bureau. Voor Henry en zijn gezin is het daarmee niet over. Nu weet hij dat er geen geld of schade vergoeding zal volgen. 'Want Bureau Halt zegt dat ze een brief hebben gestuurd en dat ik binnen tien dagen moet reageren. Ik heb deze brief nooit ontvangen. En dan de burgemeester van Zaanstad Jan Hamming. Die zegt dat hij wilde helpen en graag contact zou willen houden. Hij reageert niet op mijn berichtjes. Twee stuks in acht maanden. Zilverenkruis die de nood hulp die wij via Psyned hadden verkregen, niet wil vergoeden omdat de behandelaar niet is aangesloten. Dit moet je zelf controleren heb ik via officiële kanalen te horen gekregen. 'Dat je in deze situatie bent terecht gekomen door de overvaller maakt niet uit. Hij wordt gratis geholpen in de inrichting waar hij zit. Mijn gezin, personeel en ik balen hier heel erg van, Nederland op zijn smalst' zo besluit Henry Dupon zijn emotionele bericht.

Het bericht van de familie Dupon op LinkedIn werd ook door de burgemeester gelezen. Dat deed de heer Hamming besluiten de telefoon te pakken en vanmiddag meteen contact op te nemen en tegelijk een reactie op LinkedIn achter te laten:


Beste Henry Dupon, 
Fijn dat we elkaar vanmiddag gesproken hebben, door de vakantie heb ik wat later gereageerd waarvoor oprechte excuses, maar we hebben de juiste contactgegevens nu gewisseld. We leven enorm met u en uw naasten mee en staan naast u, dat was ook de reden om met een bois bloemen eerder dit jaar u en uw vrouw een hart onder de riem te komen steken. Daarna hebben we diverse acties ondernomen die ik aan u blijf terugkoppelen. Ook wij vinden deze nietsontziende gewelddadige criminaliteit in onze stad onaanvaardbaar en blijven alles in het werk stellen om wapens de stad uit te krijgen. Zoals afgesproken kom ik binnenkort samen met onze medewerker en politie bij u langs voor een gesprek over wat we nog meer voor elkaar kunnen betekenen. 

Heel veel sterkte en kracht,
Jan Hamming

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl