Gezocht: anekdotes en ervaringen over de Dam tot Damloop

02-09-2019 13:44

Gezocht: anekdotes en ervaringen over de Dam tot Damloop

REGIO – Nog even en dan is het grootste hardloop/wandel evenement van ons land weer een feit: de Dam tot Damloop. Wat in 1981 begon als een ‘wilde gedachte’ van bedenker Cees Lansbergen van Le Champion is uitgegroeid tot een weekend lang sportfeest voor jong en ouder. 

Sportfans zitten in de week van 16 tot en met zondag 22 september goed bij RTV Zaanstreek. De hele week besteden we op ZaanTV en Zaanradio aandacht aan de Dam tot Dam loop. Om deze DtD-sportweek extra leuk te maken, zijn we op zoek naar verhalen en anekdotes door de jaren heen.

Wie liep ooit op slippers mee?
Wie zong ooit het Wilhelmus in de IJtunnel? Wie liep mee op slippers? Welke deelnemer aan de Damloop by Night werd verliefd en trouwde met degene die langs de kant stond op de Zuiddijk? Wie speelde voor knalrode mascotte in een verkleedpak in 't Veldpark en besloot daarna te emigreren? Er moeten zoveel bijzondere dingen zijn gebeurd door de jaren heen. Genoeg om een week lang mooie verhalen te kunnen vertellen.

Heeft u een leuk verhaal te vertellen over wat er zich ooit afspeelde tijdens of rond het Dam tot Dam weekend? Geef het aan de redactie door via een mailtje naar: damtotdam@rtvzaanstreek.nl 

De leukste anekdotes zijn de hele week te horen op Zaanradio en te vinden op www.rtvzaanstreek.nl

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl