GG/IJskoud de Beste beslist wedstrijd bekwaam

21-11-2021 12:17

GG/IJskoud de Beste beslist wedstrijd bekwaam

WORMER - De eerste thuiswedstrijd van GG/IJskoud de Beste in de Korfbal League seizoen 2021-22 was die tegen Oost Arnhem. Een tegenstander waarvan - gezien de vooraf bedachte krachtsverschillen - moest worden gewonnen. Die taak werd keurig volbracht met een 19-15 zege.

Voorafgaand aan de wedstrijd sprak trainer Daniel Harmzen nog over het feit dat zijn team het lastig vindt om een wedstrijd die beslissen. Die last is iets minder geworden getuige de winst nu.

Er vielen weinig doelpunten te noteren in de eerste helft in Wormer, beide ploegen kenden een slordig begin. Met nog vijf minuten te spelen stond het slechts 5-5, in een wedstrijd met veel passfouten en slechte schoten. Dat bleek ook uit de percentages bij rust: dertien procent voor Groen-Geel tegen elf procent voor Oost-Arnhem. Dat resulteerde in een magere 8-6 ruststand.

Na rust kwam de thuisploeg goed uit de kleedkamer en liep verder uit. Echter, Oost-Arnhem liet zich niet uit het veld slaan en vocht zich terug. Na de 14-13 was het verzet van de bezoekers definitief gebroken en kon Groen-Geel het beslissende gat slaan. Kevin Dik werd topscorer met vier doelpunten.

Met dank aan KNKV / www.korfballeague.nl

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl