GG/IJskoud de Beste en KZ/Thermo4u verliezen

13-01-2020 14:19

GG/IJskoud de Beste en KZ/Thermo4u verliezen

KOOG AAN DE ZAAN - Zowel de korfballers van Groen Geel als KZ wisten dit weekend niet de punten te pakken. Vooral de winst van AKC Blauw Wit op KZ was verrassend te noemen. Vooral omdat Blauw Wit op de achtste plaats stond en KZ op plaats vier. Groen Geel speelde tegen DVO/Accountor uit Bennekom.

In Wormer startte GG/IJskoud de Beste zaterdagavond voortvarend tegen DVO. GG liet zien dat ze er zin in hadden en niet te willen onderdoen voor DVO, die op plaats zeven stonden. Via een aantal mooie acties en onderlinge duels stond er uiteindelijk een 6 - 6 op het scorebord. DVO slaat daarna een gaatje en komt op 7 - 10. DVO gaf dit niet meer uit handen en zo wordt er gerust met 12 - 15.

Direct na rust gaat DVO verder en breidt de voorsprong langzaam maar zeker uit. Hierdoor werd het verschil vijf. Echter liet GG zien te beschikken over veerkracht en kwamen terug naar 20-20. DVO speelde iets zekerder en zorgde weer voor een voorsprong van 21-23. Uiteindelijk verloor GG de wedstrijd met 22-27, een ietwat geflatteerde uitslag.

KZ speelde op zondagmiddag uit bij Blauw Wit in Amsterdam. Vooraf op papier een vrij gemakkelijke wedstrijd voor KZ. Niets bleek minder waar, KZ heeft het uit bij Blauw Wit altijd lastig. De Amsterdammers startte scherp aan de wedstrijd en kwamen al snel op een 4-2 voorsprong. Blauw Wit speelde een chaotisch en hard spel waarin de Koogers niet mee konden komen en niet in hun eigen spel kwamen. Via Gerald van Dijk werd het dan ook 7-3. Daarna wordt er een overtreding door diezelfde Van Dijk gemaakt op Esther Cordus. Dit levert een groene kaart op en komt hem op een tijdstraf van 5 minuten te staan. Cordus zorgt daarna wel voor 7 - 4. Blauw Wit neemt daarna verder afstand en zo staat het met rust 12 - 6.

Na de rust eigenlijk hetzelfde spelbeeld. KZ komt bij 16 - 12 nog terug op vier punten verschil, maar daarna is het klaar. Het laatste doelpunt komt dan uit handen van Blauw Wit speelster Loraine Vissers. Uitslag: 22 - 17. Coach Dennis Doves: "Blauw Wit heeft heel veel druk, tot vervelends aan toe. Wij worden daar onrustig van en kunnen niet in ons eigen spel komen. Wij (Remco Boer, red.) hebben er alles aan gedaan om te proberen nog terug te komen. Maar het lukte vandaag gewoon niet. We zitten nu op de helft van de competitie. En ik ben eigenlijk wel blij met dit verlies, dat klinkt gek. Maar hiermee weten we wel waar onze pijnpunten liggen en hier kunnen we mee aan de slag in de 2e helft van de competitie. Er is geen één ploeg die niet verliest. We gaan nog steeds voor de eerste 4, en met 12 punten staan we 4de dus dat is prima. Er is nog geen reden tot paniek in Koog aan de Zaan en bij KZ."

Komend weekend speelt GG thuis tegen DOS'46 uit Nijeveen. Aanvang: 19:00 uur.
KZ speelt uit tegen TOP/Solar Compleet uit Sassenheim. Aanvang: 19:30 uur.

Foto GG - DVO: Erwin Bartman - Birdyman Fotografie
Foto BW - KZ: Piet Wendrich - pwphoto.nl

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Molenwerf 42 - 1541 WR Koog aan de Zaan - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl