GG/IJskoud de Beste kan PKC niet verontrusten

18-12-2021 16:59

GG/IJskoud de Beste kan PKC niet verontrusten

STREEK - In Papendrecht is de wedstrijd tussen PKC/Vertom en GG/IJskoud de Beste in de vijfde speelronde van de Korfbal League seizoen 2021-22 geëindigd in een uitslag die menigeen ook ‘wel’ verwacht had. De Wormers moesten een 27-13 nederlaag in de tas mee terug nemen.

Voorafgaand leek trainer Daniel Harmzen nog vol goede moed. ‘We moeten spelen voor wat we waard zijn’ was zijn standpunt. De laatste wedstrijden zijn er stapjes gezet en ook tegen PKC was dat de bedoeling. ‘PKC is dan een hele uitdaging. Dat is een niveau waar wij graag naar toe willen gaan. Een pittige uitdaging met mogelijkheden. Ons aantal pogingen moet groeien. Vorige week nog 101, nu moeten we de 110 bereiken en dan ons rendement op peil houden.’

In de wedstrijd valt er weinig echt te genieten. De beleving aan Wormer zijde is beneden peil. Er ontbreekt strijd en scherpte. Dat maakt dat de thuisploeg op eenvoudige wijze kan uitlopen naar een 15-5 pauzestand. Bij Groen Geel zijn de keuzes niet goed m.n. waar het de schoten betreft. Terenc Griemink weet drie tot scoren te komen.

Het spelbeeld bleef In de tweede helft gelijk en wist PKC het goed en simpel uit te spelen. De Papendrechters liepen zelfs uit naar een 21-8 voorsprong met nog 14 minuten te gaan. Uiteindelijk was het in de slotfase GG/IJskoud de Beste dat nog twee goals wist te scoren waardoor de eindstand op 27-13 uitkwam. Invaller Martin Coevert was een positieve verschijning (vier keer scorend), maar dat was niet voldoende voor een beter resultaat.

Komende tegenstander (8 januari) is Oost Arnhem. De enige ploeg waartegen de Wormers een overwinning wiste te behalen. 

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl