GG/IJskoud de Beste loopt tegen geflatteerde nederlaag aan

04-12-2021 20:31

GG/IJskoud de Beste loopt tegen geflatteerde nederlaag aan

WORMER - In eigen hal was de taak voor GG IJskoud de Beste om tegen DVO de ‘matheid’ van zich af te spelen en het winnend pad weer te hervinden. Bij rust wees de 10-15 niet in die richting. Dat beeld veranderde helaas niet en na het laatste fluitsignaal stond er een 19-29 nederlaag op het scorebord.

Discussiestuk in de voorbeschouwing was het rendement aan Wormer zijde dat groter moet worden. Voor DVO was het vooral de kwaliteit van Gert Jan Meerkerk uitnutten om een gerede kans te kunnen maken op de overwinning.

De bezoekers wisten in ieder geval de eerste helft nagenoeg de hele tijd de voorsprong te behouden behalve de 3-2 situatie gescoord door Thomas Schagen. De eerste score werd overigens pas na vier minuten genoteerd.

Pech voor de Groengelers was het snelle uitvallen van Kevin Dik. Dat geschiedde na acht minuten spelen. Zijn vervanger Martin Coevert moest met nog ruim zes minuten te spelen voor de pauze weer worden vervangen door Scott De Decker.

Halverwege het eerste bedrijf was de stand 5-9 en op het moment dat de thuisploeg aanstalten maakte aansluiting te vinden wist DVO met slim spel toch weer de ruststand op 10-15 te bepalen.

Het verschil uit deel 1 van deze partij kn in deel 2 niet worden teruggedrongen. Het bleef van DVO redelijk eenvoudig om het verschil te behouden en uit te breiden.

De duels tussen Carlo de Vries en Koen van Roekel boden genoeg spektakel, maar voor GG geen goals. Ook het uitschakelen van Gert Jan Meerkerk wilde dit duel niet lukken. Nadat Carlo de Vries Meerkerk uitdaagde kostte dat de DVO spelbepaler een groene kaart. Voor het wedstrijdbeeld had dit echter geen gevolgen en kon DVO zelfs uitlopen richting een verschil van toen doelpunten.

Voor GG/IJskoud de Beste was het beste van af en echt weerstand bieden zat er niet meer in. Toch kreeg DVO vier strafworpen mee en dat betekende meteen de nekslag voor de thuisploeg. Eindstand na deze fysieke wedstrijd 19-29 en dat maakt dat trainer Daniel Harmzen de komende week flink aan de bak zal moeten om zijn team weer op de rails te zetten. Tegenstander dan is DOS'46 dat naar Wormer komt.


Harmzen keek toch redelijk tevreden terug op deze wedstrijd. ' Verdedigend goed gedaan, er lang een wedstrijd van te weten maken. Verschil qua niveau te groot. DVO is als team verder, meer kwaliteit en volwassenheid. Wij moeten te hard werken om tot scoren te komen. DOS thuis moeten we gaan winnen. De basis hoe dat te doen heb ik vandaag gezien. Nu moeten we dat verder uitbouwen.' 

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl