GG/IJskoud de Beste nipt ten onder

30-01-2021 19:17

GG/IJskoud de Beste nipt ten onder

STREEK - De derby der derbies is misschien een iets te zware titel voor de strijd tussen Blauw Wit A en GG/IJskoud de Beste, maar dat het spannend, energiek, fysiek en kwalitatief goed was is een feit. Na een 15-10 knokte de Wormers zich terug, maar vijf seconden voor tijd was het de uiterst ervaren Momo Stavenuiter, samen met GG-speler Thomas Schagen de topschutter, die de 26-25 door de korf liet ploffen.

Bij aanvang van de strijd ontbraken Kevin Dik en Stijn Hoekstra in de selectie aan Zaanse kant. Desondanks was het Thomas Schagen die de 0-1 voor zijn rekening nam. Gaande die eerste helft nam de gastheer in de Blauw Wit hal aan de Joost Bankersweg het heft meer en meer in handen. Daar gebruikten de Amsterdammers flink wat fysiek voor waar ook verbaal werd gestreden. De gasten leken daardoor het onderspit te gaan delven.

In het tweede deel van de derby wist GG/IJskoud de Beste zich op te richten. Blauw Wit zag de Wormers steeds dichterbij komen en m.n. Thomas Schagen uit alle hoeken scoren. BW coach Gerard Aukes zag zich zelfs genoodzaakt korfballende Gerald van Dijk in te brengen. In totaal kwam Schagen tot acht doelpunten. De laatste minuten moest hij - helaas voor het Wormer kamp - met kramp en een 23-23 stand naar de kant en dat was waarschijnlijk net het voordeel dat de thuisploeg zocht.

Na 24-23 schoot Carlo de Vries de gelijkmaker in en deed Terenc Griemink dat bij 25-24. Aan alles was te merken dat de Wormers gemotiveerd waren de partij naar zich toe te trekken, maar uiteindelijk was het toch de andere uitblinker (Stavenuiter) die de winst in eigen huis kon houden.

Een tegenvaller voor alles wat Groen Geel was en is.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl