GG/IJskoud de Beste prima op dreef

20-02-2021 17:49

GG/IJskoud de Beste prima op dreef

WORMER - De grote vraag die velen na afloop van het duel tussen GG/IJskoud de Beste en LDODK bezighield was of de thuisclub nu zo sterk was of dat de Friezen een off day hadden. Hoe dan ook wisten de Wormers een prima 26-15 overwinning te boeken. Dat maakt het antwoord op die prangende vraag in Wormer voor de hand liggend: ‘Wij speelden gewoon goed!’

Door deze winst bewijst de ploeg van trainer Harmzen dat zij beslist in aanmerking komen voor de Top 4. De uitwedstrijd werd slechts nipt verloren en vorige week was de winst bij en tegen KZ/Thermo4U al een enorme opsteker. Dat gevoel kon nu tegen de nummer 2 op de ranglijst mee het veld op worden genomen.

De gastheer opende de wedstrijd wat rommelig. In het veld verliep de onderlinge communicatie niet helemaal zoals gewenst. Daar konden de gasten echter niet van profiteren. Weliswaar opende LDODK met een voorsprong, maar negen minuten spelen wist Groen Geel dat te beëindigen. Veel spel verliep via de dames en dat zorgde dat de voorsprong behouden kon blijven. Na de 5-4, 6-4 kon worden gerust met een 9-7 voorsprong voor GG/IJskoud de Beste.

In het tweede deel van deze partij was het vooral de thuisploeg die de toon zette. De voorsprong kwam geen moment meer in gevaar. Nadat invaller Dik een strafworp wist te benutten konden de groengelen afstand nemen en was het m.n. Fenna Jagtman die - ondanks haar duizelingen - toch de score wist uit te bouwen. Vorige week werd in het Topsportcentrum nog een voorsprong van zes goals verspeeld, maar daar zijn wijze lessen uit getrokken.

Bij een stand van 21-13 leek de bezoekende ploeg nog even de flow te gaan pakken, maar adequaat verdedigen van de Wormers liet dat vuur weer snel doven. Aan het einde van de speeltijd stond er een voor velen onverwachte, maar beslist terechte 26-15 zege op het scorebord.

RESTEREND PROGRAMMA
Dat geeft de burger moed en zo lijkt de Top 4 steeds dichterbij te komen. Zeker als je het resterende programma van GG/IJskoud de Beste beschouwd. Komend weekeinde zal Oost Arnhem (38-24 verlies bij KZ) bezocht gaan worden. Daarna komen naar Wormer achtereenvolgens Blauw Wit A, PKC en het klapstuk gaat ongetwijfeld weer worden de derby tegen KZ/Thermo4U

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl