Gladheid van invloed op aantal besmettingen

17-02-2021 12:57

Gladheid van invloed op aantal besmettingen

STREEK - In de acht gemeenten in Zaanstreek-Waterland kwamen er tussen maandagmiddag en dinsdagmiddag 53 gevallen van coronabesmettingen bij. Daarmee heeft het aantal geregistreerde coronabesmettingen weer een dalende lijn ingezet.

Omdat de teststraten maandagmorgen gesloten waren vanwege de gladheid, kan het zijn dat het cijfer mogelijk onbetrouwbaar is voor het daadwerkelijke aantal inwoners met coronaverschijnselen. Tot nu toe zijn 21.329 inwoners besmet geraakt.


Purmerend is de laatste tijd wel vaker de gemeente met de meeste besmettingen: 17 nieuwe gevallen in een etmaal tijd. Het totaal voor de gemeente stijgt daarmee naar 4661. Ook in Zaanstad kregen 16 inwoners hun test positief terug uit het laboratorium. Inmiddels zijn daar 10.110 personen besmet geraakt met het coronavirus.

Landsmeer en Wormerland zien de totalen allebei met vijf toenemen. Voor Landsmeer betekent dat een totaal van 741, in Wormerland zijn inmiddels 930 inwoners positief bevonden na een gang naar de teststraat. In Wormerland overleden de afgelopen week 14 mensen aan corona. Het totaal staat nu op 28. Zorgcentrum Torenerf in Wormer werd eind januari getroffen door een besmettingsgolf en dat zal ongetwijfeld van invloed zijn geweest op de cijfers.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl