Graffiti op trein

01-05-2021 14:59

Graffiti op trein

WORMERVEER - Het is al langere tijd rustig op en rond treinstation Wormerveer. Dat heeft vanzelfsprekend alles van doen met de coronabeperkingen. Minder reizigers, maar ook minder vandalen c.q. kunstenaars. De avondklok maakte het naar alle waarschijnlijkheid onaantrekkelijk voor graffitispuiters hun handtekening achter te laten in de openbare ruimte.

De avondklok is echter nog niet in de ijskast gezet of tijdens de eerste vrije vrijdagnacht is het al raak: er werd graffiti op een trein in Wormerveer gespoten. Het is de man achter de Facebookpagina Wormerveer die de foto's heeft geschoten en die constateert dat het deze keer nog lelijker als anders. "Het lijkt wel een oefenplek voor beginners hier in Wormerveer" vermeld Michel Schermer.


Hoewel er door ProRail hard gewerkt wordt aan het beveiligen van het station en omgeving zijn er nog te veel zwakke plekken. "De hekken langs het spoor zijn verhoogd en stukken waar je je voet tussen kon zetten om er overheen te stappen zijn dicht gemaakt met gaas. Er zijn ook al meerdere poorten geplaatst die `s nachts dicht zouden moeten als het straks klaar is. Ook komen er later toegangspoorten bij de tunnel zodat je er in de nacht niet meer achter kan of op de perrons kan komen. Of het gaat werken is nog maar de vraag. De poorten bij het perron zijn vrij laag en stap je evengoed vrij makkelijk overheen. Volgens de geruchten gaat er nog best veel veranderen op het station."  

Foto's Michel Schermer


Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl