GRAND FINALE bij Stichting de Muziekkamer

Gepubliceerd: 25-09-2020 8:09

GRAND FINALE bij Stichting de Muziekkamer

STREEK - Na dertig jaar in het winterseizoen 222 concerten te hebben gepresenteerd staat dit weekeinde in het teken van het slotakkoord van Stichting de Muziekkamer. Dat slot zal klinken zoals alle voorgaande concerten. Vanavond (vrijdag 25 september) de start van een viertal concerten in het jubileumweekend dat als titel heeft meegekregen GRAND FINALE 1990-2020.

Vrijdagavond om 19.00 uur zal burgemeester Jan Hamming in de Muziekhaven (voormalig oud Katholieke kerk) op het Papenpad 13 te Zaandam hoogstpersoonlijk  het optreden van het Bekinfante Quartet openen.

Dat de Muziekkamer er na dertig jaar mee stopt zal menigeen wellicht verrassen. Liefst 222 concerten staan er op de lijst. Elk concertseizoen werden talenten uit binnen-en buitenland gerekruteerd, die menigmaal uitgroeiden tot bekende musici. 

De reden van stoppen is dat de bezoekersaantallen steeds meer terug gingen lopen. Ook het aanbod van podia is groter geworden. Zaterdag zijn er optredens van de Japanse Chihara (piano) 11.00 uur en Viola Blache (sopraan) en Jaap Kooi (piano). Zondag wordt het jubileumweekend afgesloten met een optreden van het Storioni Trio vanaf 16.00 uur. 

Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar voor de zaterdag concerten. Info www.stichtingmuziekkamer.nl 

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl