Groen Geel hoopt zaterdag weer te korfballen

12-01-2022 14:00

Groen Geel hoopt zaterdag weer te korfballen

WORMER - Ongeveer de helft van de selectie van Groen Geel mocht vanwege de coronaregels afgelopen weekend niet korfballen. Dat vertelde clubpreses Rick de Wit deze week in het actualiteitenprogramma Zaanstreek Vandaag op Zaanradio. Inmiddels is er voor de afgelaste wedstrijd tegen Oost-Arnhem een nieuwe datum gevonden (woensdag 19 januari 20.45 uur) en hoopt Groen Geel zaterdag in Wormer alweer te kunnen spelen tegen TOP.

Voor het komende weekend staat volgens de voorzitter het sein 'in principe' op groen. 'Er zijn nog wel veel onzekerheden' aldus De Wit. 'Zo wordt er op de wedstrijddag nog getest en is het ook de vraag of TOP een volwaardig team op de been kan brengen. De Sassenheimers kwamen afgelopen speelronde om dezelfde reden als Groen Geel evenmin in actie.'

"Het is een lastige situatie", vertelt De Wit. "Een aantal spelers is positief getest, maar er zijn er ook een paar die in thuisquarantaine moeten, omdat degene met wie ze samenleven positief is getest. En vrijwel iedereen heeft nagenoeg geen klachten."

Cruciale wedstrijd
Voor Groen Geel is het duel tegen TOP cruciaal. Wil de formatie van trainer Daniel Harmzen bij de eerste drie eindigen in groep B dan moet er worden gewonnen. Groen Geel staat na vijf wedstrijden op de vijfde plek met twee punten; TOP is de nummer vier met vier punten. DOS'46 staat derde met zes punten, maar heeft één duel meer gespeeld.

De eerste drie clubs gaan naar de kampioensgroep en spelen daardoor automatisch ook volgend seizoen in de Korfbal League. De onderste drie moeten het vege lijf zien te redden in de degradatiepoule. Een fikse opgave, omdat de Korfbal League na dit seizoen weer teruggaat van twaalf naar tien clubs.


Op de foto een beeld van het eerste treffen in de KL tussen de net gepromoveerde Wormers en TOP.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl