Groen Geel mondkapjes

12-09-2020 11:03

Groen Geel mondkapjes

WORMER - Ook bij korfbalvereniging Goren Geel (GG/IJskoud de Beste) hanteert men coronaregels voor de bezoekers aan haar complex Trickelsoord.Er bestaat sinds kort echter ook het enige echte Groen Geel mondkapje. Een idee van Daan van den Goorbergh, speler van DVO Accountor.

Dat hanteren van regels doen de Wormers, net als nagenoeg alle overige sportverenigingen in dit land, door te stellen dat er weer mag worden gekorfbald mits er met een aantal regels rekening gehouden kan worden:

  • Houd je aan de richtlijnen van de overheid, als je ziek bent of klachten hebt blijf dan thuis.
  • Bij Groen Geel lopen er Corona Coördinatoren die je op onze regels zullen attenderen. Wij zijn blij met deze vrijwilligers en verwachten dat bezoekers hun verzoeken zullen naleven. Zij zijn herkenbaar aan een groen hesje.
  • Toeschouwers zijn beperkt welkom. Op onze accommodatie geldt als regel 1 begeleider/bezoeker per kind.
  • Bij ons eerste team geldt een maximum van 200 toeschouwers. Geen spreekkoren en niet zingen of schreeuwen.
  • Bij aankomst desinfecteer je je handen op de aangewezen plekken.
  • Houd je aan de aangegeven looproutes.
  • Houd ook op de vereniging 1,5 meter afstand van elkaar, ook tijdens het kijken naar de wedstrijden.
  • Let altijd op het weer en neem een paraplu mee! Er mogen helaas maar 30 mensen in de kantine plaatsnemen, dus bij slecht weer kunnen we niet allemaal naar binnen.

Er zijn vanzelfsprekend ook regels voor de spelers en kantinebezoekers. Er bestaat sinds kort echter ook het enige echte Groen Geel mondkapje.

Het mondkapje is gemaakt van twee lagen stof (geen chirurgisch masker), dat herhaaldelijk kan worden uitgewassen. Het mondkapje is gemaakt van twee lagen polyester 215 gr/m2. Dit wil zeggen dat het mondkapje zelfs met langdurig gebruik comfortabel zal zitten. Daarnaast hebben de mondkapjes een band van elastiek voor extra comfort tijdens het dragen.

Dit mondkapje is geen medisch mondkapje en heeft geen CE-keurmerk. Het geeft daarom ook niet dezelfde bescherming als medische mondkapjes. Daarom wordt aangeraden deze bedrukte mondkapjes alleen voor persoonlijke doeleinden te gebruiken. Bijvoorbeeld voor in het openbaar vervoer en voor in de auto. Met deze gezichtsbedekking kan de overdracht van virussen naar anderen worden verminderd. Het materiaal kan gewassen worden tot 60 graden Celsius.

Tot slot van de aanbieding nog wel een waarschuwing: 'Let Op! mondkapje niet in de droger stoppen.'

Als geschreven is DVO speler Daan van den Goorbergh de man achter dit idee. Hij heeft er zelfs een website voor in het leven geroepen die heel origineel www.korfbalmondkapje.nl heet

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl