Groen Geel promoveert naar de Hoofdklasse

13-03-2017 16:28

Groen Geel promoveert naar de Hoofdklasse

Wormer - Afgelopen zondag promoveerde Groen Geel terug naar de Hoofdklasse. Dit kwam doordat KVA uit Amstelveen, de directe concurrent verloor van KC de Hoeve uit De Hoeve, Friesland.

Groen Geel degradeerde in het seizoen 2015-2016 uit de Hoofdklasse terug naar de Overgangsklasse. Hierdoor waren ze extra gebrand om terug te keren naar de Hoofdklasse. Tot een aantal weken geleden zag het er niet naar uit dat Groen Geel dat dit seizoen al zou halen. Toch wisten zij door een aantal belangrijke wedstrijden te winnen terug te keren.

Voorzitter Rick de Wit: "Het is belangrijk voor een club als Groen Geel om minstens op Hoofdklasse niveau actief te zijn." op de vraag of er meer in zit, antwoord hij: "Wie weet. Kijk we hebben een redelijke jonge selectie en als die kans zich in de toekomst voordoet willen we hem zeker aangrijpen, maar voor nu is de Hoofdklasse gehaald en laten we eerst daar maar is een mooi resultaat neerzetten".

Vorig jaar werd de A1 van Groen Geel nog Landskampioen in de Ziggo Dome en het is dan ook niet geheel toevallig dat bijna de volledige selectie van dat A team nu in het 1e senioren team van Groen Geel speelt. Volgend jaar keren zij dus na één jaar Overgangsklasse weer terug, daar waar zij thuishoren.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Molenwerf 42 - 1541 WR Koog aan de Zaan - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl