Groen Geel promoveert naar de Korfbal League

31-03-2019 16:20

Groen Geel promoveert naar de Korfbal League

PAPENDRECHT - Het is de korfballers van Groen Geel uit Wormer gelukt om te promoveren naar de Korfbal League, het hoogste niveau van Nederland. In 2 geweldige play-offs tegen KV Wageningen en in een schitterende Hoofdklassefinale tegen Tempo uit Alphen aan de Rijn komt er een einde aan een 7 jaren plan. 

De wedstrijd begon iets later, omdat beide supportersgroepen acties hadden voorbereid. Groen Geel had 6 bussen met supporters mee, een totaal van 450 (!) Groen Geel supporters wisten er een schitterend mooi feest van te maken.

De wedstrijd ging aardig gelijk op in de eerste 10 minuten. Het was Kevin Dik die al na anderhalve minuut spelen het 1e doelpunt voor de Wormers wist te noteren op het scorebord. Daarna ontspon zich een wedstrijd waarin beide teams om en om wisten te scoren. Tot 5-5 kon Tempo bijblijven, maar daarna was het al Groen en Geel wat de klok sloeg. Via Carlo de Vries en Stijn Hoekstra werd het eerste gat van 2 punten geslagen, en via scores van Marieke Duineveld, Lisanne de Bruin en Hoekstra liep Groen Geel uit naar 7-11.

Time-Out
Tempo moet dan een Time-Out nemen omdat ze het beste van hun spel een beetje kwijt zijn. Ook omdat Groen heel veel verdedigende druk geeft. Met nog 7 minuten te spelen moet Hoekstra een noodschot nemen, omdat de schotklok anders overschreden zou worden. Met nog 5 minuten te spelen staat het dan in de dubbele cijfers 7-14 in het Wormerse voordeel. Tempo faalt daarna in het afronden van de kansen, en gooit er pas 27 seconden voor het rustsignaal een punt in.

Na de rust komen beide ploegen weer het veld op en scoort Hoekstra de 8-15. Tempo komt dan nog wel iets dichterbij, maar het is al gespeeld. Tempo probeert met wissels de motor nog op gang te krijgen, maar het mocht niet meer lukken. Bij 14-19 moet Tempo gedwongen wisselen door een blessure aan hun kant. Bij de 16-23 wisselt coach Dico Dik dan nog 3 spelers. Zij krijgen hun welverdiende publiekswissel. Het zijn dan Jelle en Tom Steenbeek die voor Tempo de laatste 2 doelpunten scoren, en dan zit het erop. Groen Geel promoveert naar de Korfbal League!

Scores kwamen van: Kevin Dik (5), Lindsy Krop (2), Terence Griemink (1), Carlo de Vries (4), Lisanne de Bruin (3), Marieke Duineveld (2), Stijn Hoekstra (6).

Binnenkort op ZaanTV en Facebook een reportage. Houd onze kanalen in de gaten voor meer hierover!

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Molenwerf 42 - 1541 WR Koog aan de Zaan - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl