Groen Geel wint eerste wedstrijd in korfballeague

01-12-2019 16:09

Groen Geel wint eerste wedstrijd in korfballeague

ALPHEN A/D RIJN - De korfballers van Groen Geel/Ijskoud de Beste hebben opnieuw geschiedenis geschreven. Na promotie naar de korfballeague in april dit jaar, hebben zij zaterdagavond de eerste (belangrijke) punten binnengehaald om lijfsbehoud op het hoogste niveau van Nederland veilig te stellen. De korfballers van Tempo/Klaverblad verzekeringen werden verslagen met 15 - 28. 

Groen Geel startte heel goed aan de wedstrijd, overigens zonder Kevin Dik. Hij liep vorige week in de wedstrijd tegen PKC een breukje in zijn teen op. Zoals het er nu uitziet is hij 2 á 3 wedstrijden geblesseerd. Om 20:00 klonk het startsignaal van scheidsrechters Ronald Buis en Alphonse Meijer. Via Marieke Duineveld en Martin Coevert werd het binnen een mum van tijd 0 - 2. Daarna kon Tempo hun eerste doelpunt scoren aan de hand van Tom Steenbeek, 1 van de 3 broertjes Steenbeek. Vervolgens liepen de Wormernezen verder uit naar een voorsprong van 1 - 5. Tempo kwam nog terug naar 4 - 5, maar dichterbij zou de thuisploeg niet meer komen. Groen Geel bouwde langzaam maar zeker de voorsprong verder uit naar 6 - 12. Tempo was niet gelukkig met de beslissingen van de scheidsrechter en vooral de heren van Tempo lieten dat merken. Dit kwam na de 6 - 12 Tempo op een groene kaart te staan voor Jelle Steenbeek, wat hem een tijdstraf van 5 minuten opleverde. Tempo bepaalt de ruststand dan uiteindelijk op 8 - 14.

Direct na rust volgde de doelpunten elkaar snel op. Groen Geel liep uit naar een voorsprong van 12 - 22. De scheidsrechter ziet dan een overtreding en fluit voor een strafworp aan de kant van Tempo. Coach Dico Dik neemt dan meteen een Time-Out om zo te proberen de concentratie aan de kant van Tempo te verstoren. Dit heeft niet het gewenste effect en Tempo scoort toch. Na de 14 - 23 is er een probleem met de schotklok die, volgens de bank en spelers van Groen Geel, te laat wordt gestart. Terrenc Griemink levert hier commentaar op en dat komt hem te staan op een groene kaart. Hij wordt dan vervangen door Jasper de Leeuw. Na de 14 - 25 door Stijn Hoekstra wordt Martin Coevert gewisseld, die er dan 11(!) heeft ingeschoten. Hij wordt dan ook verkozen tot Player of the Match. Uiteindelijk bepalen de Leeuw en Lindsy Krop de eindstand op 15 - 28.

Coevert na de wedstrijd: "Het hele seizoen gaat het wel lekker, maar de laatste paar weken gaat het volgens mijn persoonlijke gevoel ook steeds lekkerder. Het voelt niet als een beloning dat ik er 11 inschiet vanavond, maar dat ligt ook aan het team dat we vandaag winnen natuurlijk. Het geeft vertrouwen voor volgende week tegen Blauw Wit. Ook daar zullen we moeten blijven vechten, want dat doen zij ook namelijk. In de rust werd er benadrukt dat we goed bezig zijn, maar dat we er nog niet waren. In dit soort wedstrijden kan het namelijk nog omdraaien ook. Maar goed, de 1e punten zijn binnen en dat voelt lekker. We gaan nog steeds voor plek 8, en dus directe handhaving."

Volgende week speelt Groen Geel dus thuis tegen AKC Blauw Wit om 19:00 uur in de Groen Geel. Groen Geel staat nu 8e met 2 punten. Blauw Wit staat momenteel 9e met 1 punt.

Foto's: Facebook Groen Geel/Ijskoud de Beste
Birdyman Fotografie - Erwin Bartman

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl