Grof snoeiafval ophalen

29-04-2021 10:52

Grof snoeiafval ophalen

ZAANSTAD - Wie kent het probleem niet? Na een grondige snoeibeurt in de tuin moet je nog ergens heen met het afval. Een heel gedoe. Hoe mooi is het dan dat de gemeente Zaanstad aangeeft uw snoeiafval van takken en struiken te willen ophalen? Vanaf 7 mei kunnen de inwoners zich aanmelden via www.zaanstad.nl met zoekwoord grof afval. Via de knop ‘Ophalen grof afval’ kunnen zij het snoeiafval aanmelden. Het snoeiafval telefonisch aanmelden kan via 14075.

Elke vrijdag in de maanden mei, juni, augustus, september en oktober haalt de gemeente het grof snoeiafval op (let op in juli niet; vanwege de zomervakantie). In de oneven weken in Assendelft, Krommenie, Wormerveer, Zaandijk, Koog aan de Zaan en West-Knollendam. In de even weken komen we in Zaandam en Westzaan.

Bundel het afval van takken en struiken en leg het aan de openbare weg
Onder grof snoeiafval valt afval van takken en struiken. Bijvoorbeeld takken waarbij de doorsnee van de takken niet meer is dan 15 centimeter. Er zullen echter géén graszoden worden opgehaald. Verder vraagt Zaanstad het snoeiafval te bundelen in bundels van maximaal 1,5 meter lang, 1 meter breed en 1 meter hoog. Stop het niet in zakken. Deze kunnen het snoeiafval vervuilen. Verder is het verzoek het snoeiafval op een bereikbare plek aan de openbare weg te leggen. Leg het afval niét op eigen terrein, achter een auto of direct naast een container. Zo kan de vuilniswagen er goed bij.

We gaan het snoeiafval hergebruiken in Zaanstad
Voorheen haalde HVC het snoeiafval op. Sinds dit jaar doet gemeente Zaanstad dat zelf. Als proef zal de gemeente het ingezamelde snoeiafval zelf shredderen tot kleine stukjes. 'Dit gebruiken we weer om velden en bermen op te hogen. Door grondstoffen te hergebruiken maken we van Zaanstad een circulaire stad. We halen het snoeiafval zelf op en geven het een nieuwe bestemming binnen Zaanstad. Zo kunnen we op een dag meer afval ophalen en besparen we op het transport om afval te storten. Hiermee verminderen we ook de CO2-uitstoot in de stad.' besluit het persbericht over deze materie.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl