Grote inzet bij arrestatie in drugszaak

Gepubliceerd: 22-04-2020 17:04

Grote inzet bij arrestatie in drugszaak

ZAANDAM - In Zaandam is dinsdagmiddag een man uit Enkhuizen aangehouden in verband met een drugsonderzoek in de omgeving van de Braspenning.

Uit het onderzoek bleek dat het pand betrokken was bij overtredingen van de Opiumwet. De politie heeft in een nabijgelegen pand harddrugs in beslag genomen.

Bij de arrestatie werd gebruik gemaakt van Bearcat, een pantservoertuig. Dit voertuig, een 'bunker' op wielen die in bijzondere situaties door de politie wordt ingezet, maar ook een shovel en een helikopter, werd ingezet om te assisteren bij de inzet van een groot arrestatieteam.

Het politieteam reed een bestelbusje klem, waarna de Enkhuizer (uit 1984) kon worden aangehouden. Over zijn rol in de drugszaak is niets bekend gemaakt.

Met een shovel werd het betreffende pand ingereden. Het gebouw is op grond van artikel 13b van de Opiumwet voor de duur van twaalf maanden gesloten op last van burgemeester Jan Hamming. Hoeveel en wat voor soort drugs er in beslag zijn genomen, is niet bekendgemaakt.

Een maand geleden werd in de buurt al een chrystal meth-drugslab opgerold. ​Vanwege het nog lopende onderzoek zijn geen nadere details bekend gemaakt.

Foto: Inter Visual Studio / Lorenzo Derksen

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl