Grote Kerk Westzaan maakt met regenboogvlag statement tegen Nashville-verklaring

11-01-2019 09:15

Grote Kerk Westzaan maakt met regenboogvlag statement tegen Nashville-verklaring

WESTZAAN - ,,Wij willen ons als Protestantse gemeente van Westzaan nadrukkelijk van de Nederlandse vertaling van de Nashville-verklaring distantiëren. Dat willen we ook laten zien aan onze dorpsgenoten. Daarom hebben we als kerkenraad besloten vrijdag, zaterdag en zondag de Regenboogvlag te hijsen bij de Grote Kerk van Westzaan", aldus dominee Cornelis Visser. 

De gemeenteleden waren afgelopen week al op de hoogte gebracht van deze actie. De kerkenraad stuurde hen deze verklaring:


'Deze week kwam er een Nederlandse vertaling van de Nashville-verklaring uit. Deze stelt dat mensen zich niet mogen identificeren als homo of transgender. Doen ze dat wel, dan wordt er gesuggereerd dat je daarvan genezen kunt worden. Vanuit de landelijke kerk werd door ds. René de Reuver gesteld dat de verklaring theologisch eenzijdig en gesloten en pastoraal onverantwoord is. Wij als kerkenraad van de Protestantse gemeente Westzaan scharen ons achter deze mening. We vinden het ook belangrijk deze mening uit te stralen binnen ons dorp. Daarom zal als statement vanaf vandaag tot en met zondag de regenboogvlag worden gehesen.'

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Molenwerf 42 - 1541 WR Koog aan de Zaan - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl