Grote Zaanse Geschiedenis Quiz

Gepubliceerd: 11-10-2018 10:10

Grote Zaanse Geschiedenis Quiz

ZAANSTREEK - Voor de derde maal organiseren het Gemeentearchief Zaanstad en Vereniging Zaans Erfgoed de Grote Zaanse Geschiedenisquiz in het kader van de Maand van de Geschiedenis. Maandag 15 oktober om 19.30 uur gaat de quiz van start in de kleine zaal van het Zaantheater.

Burgemeester Jan Hamming opent de quiz. Zanger Bas Grevelink sluit hem af met het zingen van Mensch durf te leven. Dit door Dirk Witte geschreven lied is door het Gemeentearchief Zaanstad ingestuurd als Stuk van het Jaar.

Vergeleken met vorig jaar doen er twee extra teams mee in de strijd. Daarmee is het maximum van twintig teams bereikt. Er zijn drie nieuwe teams waaronder Historisch Zaandam, de Schrijvertjes – redacteuren/schrijvers van het tijdschrift Zaans Erfgoed – en de Zaanlanders – in Zaanse historie geïnteresseerde sportievelingen.

Er wordt gestreden om de bovenste drie podiumplekken en de poedelprijs. Het spelersveld telt 97 mensen, er is 110 man publiek, het maximale aantal. Om 21.55 uur is de prijsuitreiking. (Fotocredit: Dirk Jongejans)

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl