H&M gaat verhuizen op de Gedempte Gracht

Gepubliceerd: 28-06-2020 10:06

H&M gaat verhuizen op de Gedempte Gracht

ZAANDAM - Kledingketen Hennes & Mauritz (H&M) heeft voor het eerst in meer dan tien jaar een kwartaal afgesloten met een verlies. Door de uitbraak van het coronavirus bleven veel winkels tijdelijk dicht. Zo ook het pand op de Gedempte Gracht. Inmiddels is dat weer geopend en weet het personeel dat zij de langste tijd daar verbleven heeft en binnenkort (medio november) onderdak zullen vinden in het voormalige CoolCat pand een paar meters verder op de Gedempte Gracht richting Hermitage.

Een woordvoerder van H&M vertelde eerder al dat de verhuizing gezien wordt als een kans voor een mooie nieuwe winkel. “Een pand waarin wij de beste winkelervaring kunnen bieden."

Er gaan geen banen verloren vanwege de verhuizing, en de verhuizing zal volgens de woordvoerder niet lang duren. Bekend is ook dat het huidige personeel mee zal verhuizen. In hoeverre dat ook in de praktijk zal geschieden is nog onbekend. Er wordt gesproken van een een baangarantie onder voorwaarden.

TERUGVAL
Door de uitbraak van het coronavirus kwam het verlies voor belastingen in de meetperiode die eindigde in mei uit op omgerekend 700 miljoen dollar. H&M had eerder al gewaarschuwd voor een negatief resultaat als gevolg van de crisis.

Op het dieptepunt midden april waren vier op de vijf H&M-filialen gesloten vanwege de uitbraak van het coronavirus. Afgelopen kwartaal werd er 50 procent minder verkocht op jaarbasis en in juni is dat percentage tot nu toe 25 procent. De verkoop in juni is al beter dan H&M had verwacht. De Zweedse keten kondigde ook aan meer van de in totaal ruim 5.000 filialen te willen sluiten. Tegen het eind van het jaar moeten dat er veertig minder zijn.
In hoeverre dat gevolgen heeft voor de Zaandamse vestiging is op dit moment niet bekend. De verhuizing stond al eerder op de agenda.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl