Haal de winter in huis

25-11-2021 16:21

Haal de winter in huis

ZAANDAM – Veel mensen maken na hun vakantie een fotoboek aan. Het echtpaar Liliën en Steven Heymans uit de Veeringstraat (resp. 68 en 69 jaar) pakt dat totaal anders aan. Zij verwerken hun vakantie-impressies in een winters tafereel dat zij half september beginnen op te bouwen en op Drie Koningen weer afbreken. Een bijzonder verhaal en vandaar een bijzondere reportage.

Ooit begon de hobby met slechts vier huisjes, geïnspireerd op een vakantie naar het Duitse Winterberg, maar inmiddels is er sprake van een compleet landschap. Midden in de woonkamer gesitueerd. Vanwege hun 'uitbreidingsdwang’ is het echtpaar graag geziene gasten bij Tuincentrum Osdorp, maar ook Tuincentrum De Boet ziet het duo graag komen. ‘Ze volgen ons op de voet en zijn ieder jaar weer nieuwsgierig wat we toegevoegd hebben.’

In de buurt kent het ‘winterdorp’ al jaren een grote faam. De hele buurt weet wat er te gebeuren staat als de basis gelegd wordt. De omvang van het dorp groeit gestaag en maakt dat de ruimte steeds indrukwekkender wordt omgetoverd.

Het is een hobby van beide echtelieden die elkaar al van jongs af aan kennen. Op 11 en 12 jarige leeftijd waren zij al vrienden in Suriname en vele jaren later pas raakte het echt aan. ‘We zijn al ruim 30 jaar een paar. Na onze pensionering hebben we ons op deze hobby gestort. En de hele familie vindt het prachtig. Onze kleinzoon is altijd ons klankbord. Dan sturen we hem beelden en als hij dan reageert zoals wij het bedoeld hebben is het goed.’

De reportage is te volgen op ZaanTV en op deze website. Het dorp zelf verdwijnt na 6 januari weer gedemonteerd op zolder.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl