Hard gewerkt aan vervangen Engewormerbrug

30-07-2020 16:36

Hard gewerkt aan vervangen Engewormerbrug

STREEK - Het is een veelgebruikt punt. De Engewormerbrug, gelegen over de Ringvaart Wijdewormer, is de brug die de (polder)weg Engewormer en de Westerdijk (polder Wijde Wormer) verbindt en is een belangrijke schakel in de ontsluiting van het gebied. Hoe deze te vervangen?

 Het Hoogheemraadschap Noorder Kwartier is druk doende de Engewormerbrug te vervangen. Daar was alle aanleiding toe. Hij verkeerde in slechte staat en om die reden wordt nu een geheel nieuwe beweegbare brug aangelegd. Veel delen worden in de fabriek voorbereid en ter plaatse opgebouwd. Er zal - zo werd voorafgaand aan de ingrijpende operatie gesteld - weinig tot geen verkeershinder zijn, naast de bestaande brug is namelijk een noodbrug komen te liggen. 


Vanaf begin mei heeft de inrichting van het werkterrein plaatsgehad en half mei is de bouw van de noodbrug succesvol opgepakt. In juni werd de sloop van de oude brug uitgevoerd. Vervolgens is de fundering voor de nieuwe brug aangebracht, zodat na de vakantieperiode de bouw van de nieuwe brug kan starten. 

In december 2020 is de afronding van de werkzaamheden en vangt de testperiode aan. In januari/februari 2021 gaat HHNK de tijdelijke brug afbreken en verwijderen. Daarna kan de nieuwe brug in gebruik worden genomen!

Op de foto's van woensdag 29 juli een beeld van de werkzaamheden.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl