Hard werken aan spooroverbouwing

08-08-2018 11:27

Hard werken aan spooroverbouwing

ZAANDAM – Hoe de nieuwe spooroverbouwing over het station Zaandam eruit komt te zien, is al goed zichtbaar. Wie straks vanaf de Houtveldweg naar het centrum over het spoor wil, kan gebruikmaken van een transfer. Deze is bestemd voor fietsers en voetgangers en sluit aan op het Stadhuisplein.

Er staat nu nog een waar woud van steigerpijpen ter ondersteuning. Voorlopig wordt er nog wel even doorgewerkt door aannemer Hegeman. Eind 2019 moet het werk zijn afgerond.

Fietspad gestremd
Het werk brengt ook de nodige overlast met zich mee. Zo is het fietspad aan de Houtveldweg ter hoogte van het station momenteel gestremd. (zie foto). Omrijden is het motto.

Gemeente Zaanstad, NS Stations en ProRail hebben meer plannen om het gebied mooier te maken. Zo wordt ook het station zelf aangepakt. Hoofddoel is een prettig verblijfsgebied met nieuwe winkeltjes en gemoderniseerde stationshal. Daarbij komt er aan de Houtveldweg een fietsenstalling die plaats biedt aan circa 1300 fietsen.

De spooroverbouwing wordt vormgegeven in de typisch Zaanse stijl en is een ontwerp van Nunc Architecten. Sfeerimpressies worden altijd extra mooi gemaakt. Maar als het zo fraai gaat worden als ze zijn ontworpen (zie impressies) krijgt Zaandam een schitterende entree.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Molenwerf 42 - 1541 WR Koog aan de Zaan - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl