Hembrugbos in nieuwe handen

Gepubliceerd: 01-11-2019 7:11

Hembrugbos in nieuwe handen

ZAANDAM - Met het officieel planten van een boom werd de overdracht van het bos op het Hembrugterrein zichtbaar gemaakt. Het Rijksvastgoedbedrijf heeft het bos op het terrein overgedragen aan de gemeente Zaanstad. 

De monumenten en bouwwerken in het bos zijn door het Rijksvastgoedbedrijf overgedragen aan de ontwikkelcombinatie ABC en L.I.F.E, tezamen vormend de Hembrug Zaandam BV.

Het Rijksvastgoedbedrijf kreeg het terrein van bijna 43 hectare in 2012 in eigendom. In de afgelopen jaren is onder meer de grond gesaneerd. Zowel in het naoorlogse bos als in het voormalige ‘plofbos’. Veel monumenten zoals vervallen gebouwen zijn weer overeind gezet. De buitenruimte is opgeknapt, en dat met behoud van het groene en industriële karakter van het terrein.

Nu neemt de gemeente het stokje over om het bos toegankelijk te maken voor het publiek. Zo is het plan meer bomen te planten en paden aan te leggen. Gemeente en Hembrug Zaandam B.V. hebben hiertoe een afsprakenbrief getekend.

Op bijgaande foto het planten van de eerste nieuwe boom door het Rijksvastgoedbedrijf, de gemeente Zaanstad en Hembrug Zaandam B.V. V.l.n.r. Patrick Schlick, Wethouder Songül Mutluer en Pieter Dijckmeester. (Foto: Bart Homburg)

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl