Hemlab komt met 'Experimenteerdoosje'

Gepubliceerd: 18-02-2021 10:02

Hemlab komt met 'Experimenteerdoosje'

STREEK - Normaal komen de kinderen naar het Hemlab aan het Barndegat 8 om chemische proefjes te doen en natuurkundig onderzoek uit te voeren. Nu het jeugdlab voor de Zaanstreek en Amsterdam ook nog in de voorjaarsvakantie is gesloten, maken we speciaal voor de kinderen een experimentendoosje. Vrijdag 19 februari worden de doosjes samen met vrijwilligers gevuld en op zaterdag 20 en maandag 22 februari zijn de doosjes op te halen.

Het doosje bevat tien experimenten over interferentie en polarisatie van licht. Interferentie zorgt voor de kleuren in zeepbellen en voor de groene en blauwe veren van eenden. Met de polarisatiefilters in het doosje kan je door draaien het licht blokkeren, maar ook tovert het op plakband en plastic voorwerpen de mooiste kleuren. Wist je dat televisies, smartphones en computerschermen alleen beeld geven door het gebruik van polarisatiefilters? Bijna alle materialen zitten in het doosje. Water, beeldscherm, bakje en vensterglas zijn door de kinderen wel in huis te vinden.


Het experimenteerdoosje “De kleur van plakband en zeepbel!” voor onderzoekers van 7 tot 12 jaar kost €12 en is te bestellen via www.hemlab.nl

Afhalen op za 20 feb in Zaandam bij het Hemlab Barndegat 8, Zaandam.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl