HEMtuin opent 's lands grootste culturele anderhalvemeterterras

Gepubliceerd: 18-06-2020 14:06

HEMtuin opent 's lands grootste culturele anderhalvemeterterras

ZAANDAM - Het groenovergoten Hembrugterrein strekt over 48 hectare en behuist meerdere zalen, loodsen en tuinen. En uitgerekend daar zal vrijdag 26 juni in de HEMtuin Nederlands grootste culturele playground in de vorm van een terrastival geopend worden. 

Het is een collectief om de culturele- en entertainment industrie tijdens de coronacrisis draaiende te houden. Het thema is ‘vergeten festival’, wat terugkomt in alle activiteiten. Juist vanwege die 48 hectare kan de anderhalvemetermaatregel prima worden gewaarborgd. 


ACTIVITEITEN
HEMtuin biedt meerdere activiteiten aan om een echte ‘Terrastival experience’ te creëren. Verspreid over verschillende area’s zijn er de volgende dingen te beleven;

BINNENTUIN
In de binnentuin, ook wel de ‘Main Stage’ area, kan men genieten van een dinner show, georganiseerd door Boom Chicago, comedy (vrijdag), Mystic Garden, Be Amazed show (zaterdag) en Wicked Jazz Sounds, live muziek (zondag). In een tijdsbestek van 3 uur wordt er een live-entertainment-viergangenmenu geserveerd, iedere dag brengt weer een nieuwe show.

LICHTSHOW 
Dockyard Festival presenteert GRID x Zalansworld; een ‘immersive’ audiovisuele installatie die de bezoeker naar een onontdekt algoritmisch rasterperspectief teleporteert. Deze 20 minuten durende show wordt uitgevoerd in samenwerking met EGBERT & SECRET CINEMA. De installatie is een 360 graden experience van FUNKTION ONE geluid, licht compositie en -intensiteit met technologie verenigd als één.

HEMTUIN EXPRESS 
Vanaf Amsterdam CS vertrekt een paar keer per dag de HEMtuin Express; een ruime boot waarbij de anderhalve meter regel nageleefd kan worden. Deze trip duurt ongeveer 30 minuten en wordt aangeboden met een welkomstdrankje op de heenweg en een gezonde waterbar op de terugweg.

TICKETS & TIJDSLOTS
Vanwege de coronamaatregelen dienen de tickets voor verschillende activiteiten online gekocht te worden en voor ieder onderdeel zijn er verschillende tijdslots te reserveren, te vinden via www.hemtuin.nl. Wanneer er plek is, kunnen er op locatie nog lege spots worden gekocht bij de check-in balie.

OPENINGSTIJDEN
HEMtuin is vanaf 26 juni de hele zomer geopend op vrijdag, zaterdag en zondag van 12.00u tot 23.00u. Het terrastival is open voor alle leeftijden.
Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl